Elu24 video! Raivo E. Tamm: kuulen seda joppenpuhhi vasakult ja paremalt

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kolmapäeval, 14. oktoobril toimus Viru hotelli Valuutabaaris sarja «ENSV» uue hooaja tutvustus. Kohal oli ka sarjas Illarit kehastav Raivo E. Tamm.

Kuigi algamas on sarja 9. hooaeg, ei ole Raivo E. Tamm oma rollist väsinud. «Kui ma juba Õnne 13 väsinud pole, siis sellest ammugi mitte.»

Tamme sõnul on Illari karakteri kuulus ütlus «Joppenpuhh» pärit tema enda lapsepõlvest ning stsenaariumis seda algselt kirjas polnud. Seda hüüdu kasutati siis, kui taheti ropendada, aga samas pääseda puhta nahaga. Kuigi Tamm ütlust ise tavaelus ei kasuta, kuuleb ta seda peale sarja väljatulekut pidevalt.

«ENSV» uue hooaja tegevus toimub 1987. aastal. Tamm mäletab 1987. aastast seda, kuidas ta teatrikooli kursusekaaslastega «Hamleti» lause «Aeg liigestest on lahti» oma särkidele kirjutasid ning nendega ringi käisid. Sellise eestikeelse tekstiga riiete kandmine oli sel ajal harva esinev juhus.

Kui «ENSV» sari peaks jõudma 90ndatesse aastatesse ei peaks Tamme arvates veel pille kokku panema, vaid sarjaga edasi minema. Tema arvates oleks ka sellest ajastust kirjutusmaterjali küllaga.

«ENSV» uus hooaeg alustab juba täna ETV-s kell 20:30.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles