Algaja treening olgu rahulik

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõbraga koos sportimine põletab rohkem kaloreid ja ka treening tundub kergemana
Sõbraga koos sportimine põletab rohkem kaloreid ja ka treening tundub kergemana Foto: SCANPIX

Sügis on jälle käes ja paljud on hankinud endale spordiklubi pääsme. Seetõttu otsustas OÜ Fitnessteam kirjutada lühidalt algaja treeningust ning anda mõned soovitused.


Kui oled algaja, alusta rahulikult. Alati ei kehti reegel- kõik, mis ei tapa, teeb tugevamaks.
Esialgu piisab kolmest treeningust nädalas.

Võib-olla tundub see ehk väga vähe, eriti kui oled entusiastlikult muretsenud kalli spordiklubi pääsme, aga see on sulle kasulik mitmel põhjusel.

Esiteks, suurendades liiga äkiliselt koormust, võid endale lihtsalt liiga teha. Ohutus ennekõike!

Teiseks ei kipu see entusiasm selliselt alustades just kaua kestma. Oled teinud ühe korraga liiga suure elumuutuse. Elukestva treeningharjumuse tekitamiseks on just kolm treeningkorda esialgu optimaalne. Mitte liiga palju ega mitte ka liiga vähe.

Algajad peaksid esialgu kindlasti vältima üliintensiivseid treeninguid. Need tunned sa lihtsalt ära ka ilma pulsikellata. Su nägu on tulipunane, hingata on raske ja sõbraga jutustamise peale ei taha sa isegi mõelda.

Kui sa pole just hiljuti läbinud põhjalikku tervisekontrolli,  võivad sellised tugevad treeningud olla väga ohtlikud. Tavaliselt ilmnevad tõsisemad terviserikked just suurtel pingutustel.

Seetõttu vali esialgu just kergemad treeningud!

Loomulikult ei tähenda see, et pead igavesti  tegema vaid kergeid treeninguid.
Sa muutud treeningutega tugevamaks ja võid seetõttu hakata ka rohkem pingutama. Lihtsalt pea meeles, et kergematel treeningutel on ka sel juhul tähtis koht sinu treeningplaanis.
 

Vaata lisaks:

www.facebook.com/kaalustalla
OÜ Fitnessteam
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles