Ühendkuningriigis sõidutati asüülitaotlejaid luksusliku Hummeriga

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lähis-Ida põgenikud
Lähis-Ida põgenikud Foto: SCANPIX

Briti meedia teatel kasutati asüülitaotlejate transportimisel Londonist Manchesteri luksuslikku pikendatud Hummerit, mille rentimine maksis 3000 naela (4020 eurot).

Sellise 16-kohalise Hummeri hind on 50 000 naela (67 000 eurot).

Autot kasutati sisserändajate viimiseks Heathrow lähedasest Longfordi põgenikekeskusest nende uutesse elamiskohtadesse Manchesteris.

Hummeri juht selgitas inglastele, et selle auto tellis põgenike transportimiseks Briti siseministeerium ja transpordikulud kaetakse maksumaksjate taskust.

Longfordis pubi pidava 55-aastase Rana Saifi sõnul oli sellise auto tellimine migrantideveoks raha raiskamine.

«Olen ka ise põgenik olnud ja mul ei ole sisserändajate vastu mitte midagi. Saabusin Ühendkuningriiki Rootsist, kuid see pilt, mis nüüd avanes, oli üle mõistuse. Hummeri juhi teatel on selle taga siseministeerium,» teatas pubipidaja.

Briti ajakirjanikud uurisid  pika Hummeri rendihindu  ja leidsid, et sellega Londonist Manchesteri sõitmine maksab umbes 895 - 1100 naela (1163 – 1474 eurot). Edasi- tagasi aga ligikaudu 2000 naela (2680 eurot).

Ei ole teada kui palju maksab asüülitaotlejate majutamine, kuid meedia andametel umbes 7000 naela (9380 eurot) päevas.

Migrantidele pakub peavarju multimiljonärist ärimees, 57-aastane Surinder Arora, kellel kuulub mitmeid luksuslikke maju ja hotellikett. Samas teenib ta põgenikevoolu tõttu suuri summasid, mida maksab talle riik.

Miljonäri majadesse elama pandud iraanlased, sudaanlased, eritrealased ja süürlased saavad täismajutuspaketi ehk nende elukohti koristatakse ja nad saavad kolm korda päevas süüa sama, mida pakutakse viietärni hotellides.

Arora Hotels omaniku Surinder Arora vara suurus on väidetavalt 356 miljonit naela (477 miljonit eurot).

Briti avalikkus ei ole põgenike massilise saabumisega rahul, sest see on nende tavapärase elu segamini löönud.

Ühendkuningriigi siseministeeriumi teatel on sisserännanud Longfordi põgenikekeskuses keskmiselt kaks päeva ja siis saadetakse nad teistesse majutuspaikadesse üle riigi.

Pilte vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles