Järgmisel nädalal toimub esmakordselt muusikafestival ÜLE HELI

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiibeti päritolu elektronmuusik Aisha Devi Šveitšist
Tiibeti päritolu elektronmuusik Aisha Devi Šveitšist Foto: Emile Barret

22.-25. oktoobril toimub Tallinnas esmakordselt heliüleste tasandite muusikafestival ÜLE HELI, kus žanrimääratluste asemel keskendutakse muusika mõiste piiride avardamisele ja tähenduste otsimisele artistide loomingus. Festivalil astub üles mitmeid välis- ja kodumaised artiste ning festivali ajaks avatakse audiovisuaalse installatsiooni näitus „Eikellegimaa".

Esimesel aastal on festivali teema maailmade loomine. Kõik inimesed elavad ja loovad enda individuaalseid maailmasid ja nõnda on festivali programmis artistid, kes toovad kuulajateni enda unikaalsed universumid läbi helikeele. Festivali sündmustel loovad muusikud läbi loomingu erilise keskkonna, mis võimaldab festivalikülastajatel saada osa erilisest audiovisuaalsest kogemusest ning tutvuda uue muusikaga, mida on konkreetse žanriga raske määratleda.

Foto: Marko Saarm

Festivali programm on suunatud tähenduse leidmisele muusikas ja teistes kunstivaldkondades, mis iga looja loomingu aluseks on. Välisartistidest astuvad üles AISHA DEVI (Tiibeti päritolu elektronmuusik Šveitšist esitlemas oma albumit "Of Matter And Spirit, MONDKOPF (Prantsusmaa, audiovisuaalne kontsert "Hades"), CHRISTIAN SKJøDT (Taani / "Dissolution and Suspension", helilooja Carl Nielsen "String Quartet In F-minor (Opus 5)" soundart-tõlgendus), WEN CHIN WU "OHHO" (Taiwani päritolu artisti kehainstrumendi projekt), AURÉLIE LIERMAN (Ruanda päritolu Belgias üles kasvanud artisti vokaalteosed), DRACULA LEWIS (Itaalia päritolu eksperimentaaleketroonika artist) ja teised. Eesti artistidest esinevad oma loominguga" SILVER SEPP (maailmade loomise erikava fantaasiainstrumentidel), LIZ WIRESTRING (helilooja ja harfimängija Liis Viira sooloprojekt võimendatud akustilise harfiga), DJERRO (Erkki Tero ämbientne sooloprojekt / debüütalbumi esitlus), ANDY HUG (unikaalse kõlaga progetrio: Madis Kubu, Erik Seim, Martin Lääne), ALGORÜTMIDE ja HENRI HÜTI ühine kontsertetendus, MOTOBOR (Toomas Savi), HOLY MOTORS, oma uusi väljaandeid esitlevad EDMUND HÕBE ja TONT ja paljud teised.

Foto: Tiit Mõtus

Festivalil on võimalik külastada tasuta sündmuseid, nagu maailmade loomist käsitlev „Eikellegimaa" audiovisuaalne installatsioon (vokaalinstrumentaaltrio EETER (Anna Hints, Marja-Liisa Plats, Ann Reimann), elektronmuusikud MIHKEL TOMBERG ja AIVAR TÕNSO, skulptor EIKE EPLIK ja videokunstnik TENCU (Andres Tenusaar) koostöö. Vestlusringi maailmade loomise teemal, kus kõnelevad HASSO KRULL, PEETER LAURITS, ja KAUPO PALO.

Neljal päeval leiavad aset sündmused Erinevate Tubade Klubis, Kanuti Gildi SAALis, Von Krahli Teatris, Eesti Rahvusringhäälingu maja (telemaja) 4. stuudios ja Kultuuriklubis Kelm ning toimub ka koostöö Prantsuse kultuurifestivaliga "Accord".

Festivali toetavad Eesti Kultuurkapital, Prantsuse Instituut, Taani Kultuuri Instituut.

Rohkem infot kodulehel ja festivali Facebooki lehel. Festivali passid ja üksikpiletid sündmustele on saadaval Piletilevi müügikohtades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles