Inglast ähvardab Saudi Araabias veini tõttu avalik piitsutamine

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avalik piitsutamine
Avalik piitsutamine Foto: SCANPIX

Saudi Araabias elavat ja töötavat inglast võib ees oodata 350 piitsahoopi, kuna ametnikud avastasid, et mehel oli veini. 

Saudi Araabia on islamiriik, kus alkohol on rangelt keelatud, edastab Daily Mail.

Vähki põdenud 74-aastane Karl Andree kardab, et barbaarne karistamine tapab ta. Mees on juba üks aasta olnud seal trellide taga ja ta tervis on halvenenud.

Saudi Araabia politsei arreteeris inglase möödunud aastal Jeddahis, kui avastas ta autost veinipudelid. Kohus mõistis talle 12 kuud vanglat ja 350 piitsahoopi.

Ta on vanglakaristuse ära kandnud, kuid ametnikud ei ole teda vabastanud, kuna teda ei ole veel avalikult piitsutatud.

Inglase 33-aastane poeg Simon Andree sõnas, et need piitsahoobid võivad ta isalt elu võtta.

«Isa on töötanud 25 aastat Saudi Araabias, aidates seda riiki ja see on nüüd «tasu». Ta on juba eakas, tal on olnud kolm korda vähk ja ta naine on Suurbritannias suremas. Ta vajab haiguste tõttu seni ravi ja need piitsahoobid saaksid talle saatuslikuks,» teatas poeg.

Poja sõnul pöörduvad nad Briti peaministri David Cameroni poole, et ta isa aitaks ja koju tooks.

Mehe ülejäänud kaks last, 46-aastane Hugh Andree ja 45-aastane Kirsten Piroth pöördusid oma isa küsimuses Saudi Araabia valitsuse poole. Seni ei ole nende palveid kuulda võetud.

«Mu isa rikkus Saudi Araabia alkoholikeelu reeglit ja ta kandis vanglas oma karistuse ära. Ta tervise ei ole hea ja kehaline karistamine võib ta tappa,» teatas tütar Kirsten Piroth.

Perekonna sõprade sõnul ei teadnud Karl Andree, et Saudi Araabia alkoholi- ja narkootikumide keelu seadused väga karmid on.

Briti välisministeeriumi teatel teevad nad oma kodaniku aitamiseks kõik.

Saudi Araabias kasutatakse karistamiseks lisaks piitsutamisele ka avalikku hukkamist. Ainuüksi selle aasta jaanuaris hukati seal 135 inimest, kelle süütegu ulatus mõrvast ja nõidusega tegelemisest kuni alkoholi tarbimiseni.

Saudi Araabias on lisaks alkoholi- ja narkotarbimisele keelatud ka homoseksuaalsus, abieluvälised suhted ja jumalasalgamine, mis kõik on karistatavad surmanuhtlusega.

Naistel puuduvad õigused ning meedia ja sotsiaalmeedia on range kontrolli all.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles