Esilinastus ja pidu: kinno jõudis Toomas Järveti dokumentaalfilm «Karmil pinnal»

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Alates 9. oktoobrist jõuab kinodesse Toomas Järveti värske dokumentaalfilm «Karmil pinnal».

Foto: Sven Tupits

Kunagine Palestiina poliitvang Maher teeb oma elus kannapöörde ning leiab uue kire kaasaegses tantsus, mis on konservatiivses islami ühiskonnas enam kui kahtlane.

Maher asub võitlusse kultuurinormide, tavade ja perekonna eelarvamustega, et tuua lavale oma autorilavastus. Selleks peab ta ületama erinevaid takistusi, olgu selleks siis aja- ja rahapuudus, bürokraatia, vigastatud trupiliige või sugulaste umbusk. 

Filmi tegevus leiab aset ühes maailma konfliktsemas piirkonnas, kus lisaks Palestiina ja Iisraeli vastasseisule toimub ka kultuurisõda uuenduslike unistuste ja konservatiivsete normide vahel.

Foto: Sven Tupits

Filmi režissöör on Toomas Järvet, operaator Max Golomidov, monteerija Qutaiba Barhamji, produtsent Eero Talvistu.

Muusika filmile on loonud Abraham’s Cafe. Filmi on tootnud Exitfilm, kaastootjad Kinoport Film ja Kinotehnik. Filmi tootmist on toetanud: Eesti Filmi Instituut ja Eesti Kultuurkapital.

«Karmil pinnal» on osalenud Dragon Forumi, DOK Leipzig Co-Production Meetingu, Festival dei Popoli DOC AT WORK foorumitel. 

Foto: Sven Tupits

Toomas Järvet sõidab oktoobri keskel koos Abraham's Cafe'ga Palestiinasse ringreisile, kus näidatakse filmi «Karmil pinnal» ja antakse kontserte.

Vaata pilte filmi esilinastuselt ja järelpeost!

KARMIL PINNAL treiler from Kinoport Film on Vimeo.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles