King of Kingsi ainus vabavõitleja Alik Tseiko: ma ei tee seda raha pärast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
King of Kings - Power Hit Radio`s käis külas Alik Tseiko
King of Kings - Power Hit Radio`s käis külas Alik Tseiko Foto: MediaMarketing

Eesti väidetavalt kõige jõulisem raadiojaam Power Hit Radio on võtnud nõuks tutvustada 17. oktoobril toimuval võitluskunstide sarja King of Kings Tallinna etapil Eestit esindavaid sõdalasi ja kolmapäeva hommikuprogrammis oli selleks vabavõitleja Alik Tseiko.

Foto: MediaMarketing

Võitleja päev algab raadiohääl Andres Puusepa päevast natuke hiljem ning päeva alustab ta sörkjooksu või kiirkõnniga pluss jõu- ja võimlemisharjutused.

Andres on Vikipeediast järele uurinud, et Aliku kohta on seal üsna palju infot — ta on lõpetanud Audentese erakooli, tegelenud kreeka-rooma maadlusega, tema vabavõitluse ehk MMA kontol on 8 võitu ja 5 kaotust ning selle alaga alustas ta 2009. aastal.

Alik meenutab, et proovis ta juba kaks aastat varem, kuid tollal ei võtnud vedu ja uuesti alustas ta tõepoolest 2009. aastal — Audenteses oli maadlejate kõrvalsaalis võitlustreening, see äratas huvi ja maadleja alustas uue alaga.

Foto: MediaMarketing

Üks seik Aliku elust on ka see, et 2012. aastal ühines ta maailma ühe suurema võitlusspordi klubiga American Top Team, treenis USA-s kaks aastat ja kuna elu oli seal kallis, naasis ta kodumaale.

Alik on rahul sellega, et King of Kings pakkus talle ühe vabavõitluse matši Saku Suurhallis, see on tema jaoks oluline võitlus ja ta loodab sellega liikuda MMA tippude poole. Andres jätkab juttu raha teemal. “Džentelmenid rahast ja naistest ei räägi!” on Alik algul näiliselt tõrges, kuid lisab siis: “Ma ei tee seda raha pärast. Aga mul on sponsorid, kes on õla alla pannud.”

Foto: MediaMarketing

Edasise jutu käigus selgub, et Alikul on püksid suureks jäänud — enne suuremaid võistlusi toimub kaalu võtmine ja mehed peavad üldjuhul seda langetama.

Võitleja muigab, et selleks ajaks peab olema kaks komplekti riideid — ühed enne ja teised kaalulangetamise järel. Kui kaalu langetamist ette ei võta, võib juhtuda, et võitleja võitleb oma kaalus pisema ja kergemana suurte poiste vastu.

Andrese paneb imestama Aliku selgitus, et juulis kaalus vabavõitleja 88-89 kilogrammi ja King of Kingsi võistluseks peab ta selle langetama 77 kilogrammile, et võistelda -77 kaalukategoorias. Selgub, et Alik sööb kaalu langetamiseks sellist toitu, mida tavainimesed ei söö — selleks on keedetud kala ja kana, kusjuures soolata, samuti aurutatud juurviljad. Võitleja õnneks jälgib ka tema elukaaslane oma toitumist, kuid selleks ajaks läheb pere söömine tuntavalt lahku ja lõpusirgel käib poes vaid Aliku kallim, sest tema ise ei taha nii suurt toiduvalikut vaadata.

Andres nendib seepeale, et võitluskunstide sõdalaste elu pole kerge. “Elu on nii raske kui raskeks ise teed,” nendib Alik. Kuna tal on hetkel ühe vigastuse tõttu ravi peal, siis teeb ta päevas trenni mitte üle kahe tunni.

Foto: MediaMarketing

Kui jutt läheb vastasele King of Kingsi ringis, selgitab Alik, et alati tehakse eelnevalt väike kodutöö ära, vaadatakse videotelt vastase matše ning pannakse siis koos treeneriga taktika paika.

17. oktoobril on tema vastas temast noorem ja sambo taustaga võitleja. Kuivõrd jutt läheb ka treeneri vahetusele, selgitab vabavõitleja, et neid ikka vahetatakse, saamaks värsket energiat ja uusi teadmisi, sest teine treener annab ikkagi ka teistmoodi infot.

Enne ringi minekut kuulab Alik tavaliselt muusikat ja ajab ennast soojendusega käima. “Kui mõnikord seda ei suuda, siis ajab vastane mõne hea löögiga käima,” lisab ta. Edasi läheb jutt võitleja lemmikjaamale ja Alik ütleb selleks olevat Power Hit Radio.

Foto: MediaMarketing

Tegu pole poliitkorrektse vastusega — seda kinnitab ka stuudiosse jõudnud King of Kingsi meediajuht Monika Kuzmina, sest Alik on oma eelistustest rääkinud ka eetriväliselt.

Monika räägib veidi King of Kingsist ja rõhutab seejuures kaasaelamist meie parimale sõdalasneiule Andra Ahole, kes on silma paistnud eriti võimsate võitlustega, mis hoiavad veel mitu päeva südant värisevana.

Andres uurib veidi ka vabavõitluse kohta, mis on tema arvates jõhkram, kuid samas huvitavam kui püstivõitlus. “Kõigile, kes ringi lähevad, peab au andma,” arvab seepeale Alik. Tema sõnul on vabavõitlus tai poksist erinev sellepoolest, et seal on lubatud maadlemine, heitmine, lukud, isegi kägistused, kuid kohtunik segab alati vahele, kui allajääjal lihased lõdvenevad ja pilt hakkab eest minema.

Monika lubab 17. oktoobril Saku suurhallis megashow`d ja Andres soovib Alikule “Mitte prügist selga!” 

Järgmine King of Kingsi võitleja on Power Hit radio otse-eetris järgmisel kolmapäeval.

Piletid King of Kingsile on müügil Piletilevis!

KUULA RAADIOSAATE KORDUST SIIT!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles