Baltic Session - Tallinna Spordihallis saab läbi teha tantsukoolituse maailma staaridega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Baltic Session - Workshops 2015
Baltic Session - Workshops 2015 Foto: MediaMarketing

On aeg võtta kapist välja oma tantsukingad ning valmistuda kohtumiseks maailma tantsustaaridega – 9. oktoobril saab Tallinna Spordihallis õppida kaheksat erinevat stiili otse legendidelt igast maailma nurgast!

Foto: MediaMarketing

Tule ja pane end proovile enne JJ-Street Baltic Session peasündmusi, mis toimuvad 10. oktoobril Salme Kultuurikeskuses ja 11. oktoobril 2015 Nordea Kontserdimajas!

Foto: MediaMarketing

Koolitus annab põhjaliku ülevaate stiilidest

Keskpäeval algavatel workshop`idel JJ-Street Baltic Session 2015 festivali raames on kõigil tantsuhuvilistel võimalus õppida parimatelt, tutvuda mitmete tantsustiilidega professionaalide käe all ja leida oma stiil  — klassid annavad põhjaliku ülevaate tantsu ajaloost, sammudest ja kultuurist üldiselt ning on avatud kõigile. Nii näiteks viib runway’I klassi läbi hetkel maailmas laineid lööv Archie Burnett, mõnusat funki ja särtsu toob kohale teiselt poolt ookeani Firelock ning hip-hopi näitab uuest kuuest Euroopa tõusev täht Oomoo!

Koolituste ühe korraldaja Mari Venski sõnul on sellised workshop`id noorte seas ka varasematel aastatel ülipopid olnud. «Sellises formaadis koolitust saavad nad läbi teha ainult kord aastas Baltic Sessionil,» rääkis ta. «Stiilid on suhteliselt võrdselt popid, sest noored tahavad ennast mitmekülgselt arendada ja lisaks oma stiilile tahetakse läbi proovida ka kõiki teisi.»

Õpetusi jagavate tantsustaaride kohta arvab Mari Venski, et kõik nad on oma stiilis väga tugevad ja tantsumaailmas väga tuntud. Tänu mitme aasta tööle on staartantsijate kohale toomine juba kergem, kuna tänavakultuurifestival on üle maailma tuntust kogunud ning põhiroll selles on olnud JJ-Street Baltic Sessioni peakorraldajal Joel Juhil.

Foto: MediaMarketing

KAVA 

Talllinna Spordihallis toimuv võrratu üritus võtab enda alla kogu tantsuhuviliste päeva, sest workshop`id algavad kell 12 ja lõpevad kell 20. Enda kirja panemine algab kell 10.30 ja edasi kulgeb koolitus järgnevalt:

12.00-13.00 New Way (Javier Ninja / USA)

13.00-14.00 Runway (Archie Burnett / USA)

14.00-15.00 Vogue Femme (Dashaun / USA)

15.00-16.00 Locking (Firelock / USA)

16.00-17.00 Krump (Kid Tight Eyez / GER)

17.00-18.00 House (Malcom / FRA)

18.00-19.00 Popping (Brooke / UK)

19.00-20.00 Hip-Hop (Oomoo / FRA)

Registreerida saab http://eepurl.com/GAPBv ja kontaktisikuks on Mari Venski, 57405454. 

Foto: MediaMarketing

Juba kaheksandat korda  toimuval tänavakultuurifestivalil JJ-Street Baltic Session on sel aastal on koos hiilgavam tantsutähtede koosseis kui kunagi varem – need nimed rabavad publiku 10. ja 11.oktoobril jalust! Alljärgnevalt tutvustame neist silmapaistvamaid.

Foto: MediaMarketing

Vapustavalt Võluv Vogue

Üks oodatumaid erikülalisi sel aastal on Dashaun Wesley – staar, kelle hiljutine tähelend leidis aset filmis "Magic Mike XXL", kus ta tegi koostööd palavalt armastatud näitleja Channing Tatum`iga. Lisaks osales Dashaun hiljuti fotosessioonil koos Naomi Campbell’i ja Jourdan Dunn’iga ning artist on jaganud intervjuusid mitmetes ajakirjades nagu Get Out Magazine.

Teise kuulsusena JJ-Street Baltic Sessionil on kohal Javier Ninja, kes samuti osales koos Dashaun Wesleyga filmis "Magic Mike XXL" ning on külastanud telesaadet Ameerika Supermodell. Javier Ninja on talent, kes astus üles koos Madonnaga "Superbowl’il".

Lisaks neile härrasmeestele tuleb ära märkida Archie Burnett – koreograaf, keda tantsijad on varasemalt nimetanud üheks parimaks eeskujuks ning kes on tantsinud koos Doug Elkinsi ja David Neumanniga.

Foto: MediaMarketing

Nad keerlevad, pöörlevad ja lendavad

Kes tahab näha inimesi pöörlemas, keerlemas ja lendamas – on kindlasti vaimustuses selle aasta JJ-Street Baltic Session’i break-kategooria kohtunikest. Nimelt saabub Eestisse legendidega KRS One ja Kurtis Blow lavadel tuuritanud Bboy Iron Monkey. Tema nägu on tuntud nii tantsijatele kui ka rahvusvahelistele brändidele Apple ja Nike.

Veel lisavad break-kategooriale põnevust Bboy Salo Venetsueelast ning Bboy Lagaet Portugalist – viimane kusjuures oli Red Bull BC One Barcelona kvalifikatsiooni võitja 2011.aastal ning esindas 2012.aastal Portugali ka Moskva finaalides.

Foto: MediaMarketing

Meistrid keerutavad plaate

Sel aastal kütab tantsupõranda kuumaks fenomenaalsete DJ-de rida. Täiesti esmakordselt jõuab Eestisse DJ Vjuan Allure, kes on mänginud muusikat ka Missy Elliotile ja Ashantile, juhib isiklikku raadioshowd ning tuuritab pidevalt üle maailma. Tema kõrval astuvad JJ-Street Baltic Sessionil üles DJ-Ice C, kelle muusika on juba aastaid tantsijate seas jumaldatud ning DJ Cutnize, kes alustas oma karjääriga Hollandi tantsuareenil ning on mänginud nüüdseks suurüritustel üle kogu maailma.

Tallinnas on ka Rihanna laulusõnade autor

Just täpselt! Tänavakultuurifestivali JJ-Street Baltic Session üks õhtujuhtidest 11.oktoobril on ADL ehk mees, kes on kirjutanud sõnu nii Shakirale, Enrique Iglesiasele kui ka Rihannale. Lisaks temale hoiab energiat üleval Chris Shaik – JJ-Street Baltic Session’i üks suurimaid fänne otse USA-st, kes on teinud koostööd RUN DMC-ga isiklikult.

Eelpool nimetatud kuulsused on vaid üks osa staaride nimekirjast tänavakultuurifestivalil JJ-Street Baltic Session. Tõelise kogemuse annab aga meeleolu, mis tekib säravate esinejate, enneolematu lava ja staaridega kohtumisel oktoobrikuu teisel nädalavahetusel. Eriti tuliselt sütitavad tantsutähed Nordea Kontserdimaja aga 11.oktoobril, JJ-Street Baltic Sessioni finaalpäeval!

Koolitajad on oma ala meistrid

JJ-Street Baltic Sessionile lisab vürtsi sensatsiooniline Dashaun! Dashaun on sündinud ja pärit USA-st, Brooklynist. Teismelisena tutvustati talle underground vogue tantsustiili maastikku ja koheselt pälvis see tema tähelepanu. Nüüdseks on Dashaun tegelenud vogue`ga üle 10 aasta ja saavutanud unikaalse ning erilise stiili.

Tänu oma karismaatilisele karakterile on Dashaun osalenud rahvusvahelises Coca-Cola reklaamis ja näidanud oma andeid selle suve kassahitis "Magic Mike XXL". Lisaks vogue tantsustiili arendamisele tegeleb Dashaun näitlemise, modellinduse, õhtujuhi ja kommentaatorina. Ta on tuntud just oma oskuse poolest panna energiast pakatama rahvusvahelised tantsuvõistlused- ja lavad Soomes, Rootsis, USA-s, Venemaal ja Hiinas.

2009. aastal tõi Dashaun koos oma grupiga Vogue Evolution vogue'i taas mainstream'i huviorbiiti, osaledes MTV saates "America's Best Dance Crew". Tema pühendumus, talent ja ambitsioon on toonud palju edu ja andud võimaluse tutvustada miljonitele vogue tantsustiili olemust.

Juba lähipäevil võib teda näha kommentaatorina JJ-Street Baltic Session Vogue Ballil ja õhtujuhina peaüritusel 11. oktoobril Nordea kontserdimajas!

JJ-Street Baltic Session toob kohale funklegendi Firelock!

Sel aastal pakatab tänavakultuurifestival JJ-Street Baltic Session funk’ist ja hullumeelsest energiast, sest kohal on maailmakuulus Firelock! Omar “FireLock” Thomas, tuntud kui "The Flying Prince of Lock", on säranud lavalaudadel kogu maailmas juba üle 13 aasta. Ta on tuntud oma plahvatusliku stiili ja meeldejääva karakteri poolest. Firelocki teatakse kui tantsijat, kes pürgib kosmosest kõrgemale ja paneb publiku ootusärevusest värisema igas maailmanurgas.

Ta on sündinud ja kasvanud New Yorgis, kus alustas bboyinguga 2000.aastal koos Vanderbilt Breakers’iga. 2003.aastal leidis Firelock aga oma südame ja kutsumuse tantsuvormis nimega lockin’. Ta alustas treenimist locking`u pioneeriga Shock-a-Lock ja sai tema rühmituse "Lockism" liikmeks.

Kiirelt pälvis Firelock tähelepanu rahvusvahelisel tantsumaastikul, võites mitmeid kõrgelt ihaldatud võistluste tiitleid nagu 2011 Juste Debout 2vs2 Lockin’ World Champion, kolmekordselt Hip Hop International Lockin’ Champion (2009, 2010 ja 2013), The Don Campbellock Award (2009, 2010) jne.

Tänaseks on Firelock inspiratsioon kohtuniku, õpetaja, esineja ning võistlejana. Ta reisib üle maailma ning järgib oma suuri mentoreid – Shock-a-Lock ja Don Campbell (Lockin’ looja). Firelock soovib julgustada tulevasi generatsioone ennast tantsus leidma.

Võimalus õppida Suurbritannia tantsustaarilt Brooke Millinerilt 

28-aastane Brooke Miliner on vaieldamatult üks mitmekülgseimatest tantsijatest Suurbritannias. Tänu põhjalikele treeningutele nii BRIT-i etenduskunsti koolis kui ka mainekas Birdi tantsukolledžis, oskab Brooke mitmeid tantsustiile kõrgel tasemel, alustades stepptantsust ning lõpetades hiphop-iga. Ta on suuteline tantsima nii freestyle`-i vormis kui ka lavastama suurejoonelisi koreograafiaid.

Brooke Milliner on ka rahvusvahelise tasemega trampolinist, kes maksimaalselt kasutab oma akrobaatilisi oskusi ja teadmisi ka praeguses töös. Viimastel aastatel on Brooke spetsialiseerunud põhiliselt funk-stiilidele nagu locking ja popping ning tema mitmed arvukad võidud nii rahvusvahelisel kui ka koduriigi tasandil on kujundanud temast Suurbritannia tänavatantsu pioneeri, kelle tööd hinnatakse ka üle maailma.

Brooke’i koreograafi karjäär võtab alles tuure üles, kuid juba on ta saanud osa võtta sellistest suurprojektidest nagu Aluna George’i muusikavideo "Your Drums, Your Love" ning "Rexona Do:More" reklaamid. Veel on ta koreograaf ning esitantsija rahvusvaheliselt tunnustatud tšempioni Plague koosseisus ning tuntud liige "Funkstylerz", "Fiya House" ja "Prototype" tantsugruppides.

Brooke on siin Eestis esimest korda ning väga põnevil eesootava JJ-Street Baltic Sessioniga. Esimest korda annab ta koolituse juba 9.oktoobril Tallinna Spordihallis – kiirusta, et saada sellest osa!

Koolita ennast ühe maailma kiireimate jalgade omanikuga – meisterlik Malkom on siin!

Esmakordselt lendab Tallinna Spordihalli otse Prantsusmaalt house’i stiili esindaja Malkom, pärisnimega Neo, kes on tantsija, artist ja koreograaf. Tänavatantsumaastikul alustas Malkom break-tantsuga oma venna mõjutusel ning juba varsti loodi koos sõpradega tantsugrupp "Specimen", mis hakkas kiiresti tuntust koguma just innovaatiliste esinemistega. Kõva töö ja järjepidevusega on Malkom saavutanud trupis liidripositsiooni.

2007. aastast alates hakkas ta huvi tundma house’i tantsustiili vastu ja oma laialdaste teadmiste tõttu arenes Malkomil kiiresti originaalne stiil. 2008. aastal võeti Malkom vastu mainekasse tantsutruppi "Serial Stepperz" ning alates sellest ajast peale on Malkom tõsiselt keskendunud house’i stiilile ja toonud võite suurüritustelt nagu Juste Debout, SummerDance Forever, Bust a Move, Funkin Stylez ja Ground Force Session.

Tänaseks on Malkom tantsumaastikul üks juhtivaid figuure ja tema tantsustiili kutsutakse oma kiire jalgade töö ja hea liikuvuse pärast nimega "floorwork". Nüüd on Malkom Eestis ja kõik soovijad saavad tulla kohale koolitusele 9.oktoobril, kust on meeletult palju õppida!

Kid Tight Eyes on krump-stiili üks algatajatest

Kwame Osei, artistinimega Kid Tight Eyez, on ürituse European Buck Session looja ning ühtlasi ka Krump stiili üks pioneeridest Euroopas. Selle tantsustiili looja Tight Eyes tunnustas teda suure töö ning visaduse eest, andes talle nime Kid Tight Eyez. See sai tema karjääri oluliseimaks sündmuseks, mis andis tõuke tema tuntusele üle kogu maailma.

Kid Tight Eyezi eesmärgiks on Krump stiili globaalne levitamine ning inimeste julgustamine läbi positiivse energia, mida ta saab tantsust. Tänase päevani tegeleb ta oma isikliku arenguga ning teeb koostööd mitmete rahvusvaheliselt tuntud artistidega hiphopimaailmas. Lisaks tantsule on Kwame üles astunud mainekates muusika- ja tantsuvideodes, juhtinud mitmeid teleprogramme ning reklaamkampaaniaid.

Kid Tight Eyez säilitab oma hea maine, võites tänase päevani mitmeid võistluseid ning olles üks juhtfiguure Krump maastikul Euroopas.

Archie Burnett alustas tantsimist keelust hoolimata

Archie Burnett kasvas üles ranges adventistlikkus peres, kus tantsimine oli keelatud. Vaatamata sellele, alustas ta salaja televiisori ees, kui oli alles 3-aastane ning tegeleb sellega tänase päevani!

Ta on iseõppinud freestyle tantsija, kes ei läinud kluppi enne aastat 1979, kui ta oli umbes 20. eluaastates. 1982 kutsus ta DJ nimega Sally Sommeri mängima David Mancuso korterisse, mis inspireeris kuulsa filmi “Check Your Body at the Door” valmimist, mille juht Archie ise on.

Waacking, vogue ja hustle on vaid mõned stiilid, milles Archie meister on. Lisaks tantsule töötab ta New Yorki ühistranspordi agentuuris, tegeleb tõstmisega ning pühendab aega oma perele ning sõpradele. Burnett õpetab ka House stiili New York Peridance tantsukeskuses.

Tants ja hiphopikultuur on viinud teda maailma eri paikadesse õpetama. Hiljutised reisid tegi ta riikidesse nagu Saksamaa, Austria, Poola, Prantsusmaa, Soome, Rootsi, Taani, Venemaa, Holland, Tšehhi, Itaalia, Jaapan ja Brasiilia.

Archie on ka austatud koolitaja, keda on kutsutud mainekatesse Yale ja Harvard koolidesse ning demonstratsioone tegema ülikoolidesse üle kogu Ameerika. Burnett on talendika näitlejana üles astunud mitmetes muusikavideodes ning filmides. Ta on särav esineja nii kinolinal kui ka klubides ning tantsupõrandatel. Archie mitte ainult ei tantsi, vaid ka loob ise koreograafiat.

Javier Ninja ei vaja tutvustamist

Javier Ninja, pärisnimega Javier Madrid, on maailmakuulus tantsija, seda eriti vogue tantsustiilis. Javier on õppinud mitmeid tantsustiile ning arendanud end mitmekülgselt, tänu sellele on ta arendanud väga erilise stiili enda tantsus. Javieri paindumisvõime ja liikumine panevad pealtvaatajad alati ahhetama. Ta on esinenud soolodega ja koos teiste "House of Ninja" grupikaaslastega üle kogu maailma. Javier on osalenud külalistreenerina tuntud "America’s Next Top Model" saates ning on tiitli Vogue Champion of the Year kolmekordne omanik.

Javier on omaette kuulsus popstaaride ja lauljate lavadel. 2012. aastal esines Javier koos Madonnaga Super Bowl’il ning tegi sooloetteaste maailmakuulsal üritusel Juste Debout. Lisaks on ta osalenud edukalt muusikavideotes ning talendisaadetes. Sel aastal osales ta koos Dashaun’iga tuntud filmis "Magic Mike XXL", mis esilinastus 2015 juunis.

Naiselikult särtsakas Oomoo

Sel aastal astub JJ-Street Baltic Sessioni žüriis üles maailma naistantsijatest tõusev täht Oomoo, kes hindab hip-hop kategooriat. Oomoo alustas oma elu tantsijana 15-aastaselt ning õppis tantsima täiesti üksi tänu pidevale info otsimisele ja teadmiste täiendamisele. Tema tahtejõud ja motiveeritus viis ta ühinema vanakooli break’i tantsutruppidega "Gravy-t" ja "Pacemakers".

Olles liige sellistes fenomenaalsetes rühmitustes, osales Oomoo 17-aastasena Pariisis projektis "Zone", mida vedas eest tantsija ja koreograaf Michel „Meech“. Samaaegselt lõi Oomoo enda tantsutrupi, millega alustati koreograafiavõistlustel osalemist ning aja jooksul on külastatud tantsuvõistlusi üle kogu maailma!

Lisaks on Oomoo löönud laineid rühmitusega "Quality Street" – koosseis valitud naistantsijatest, keda juhib koreograaf Thierry "Nasty" Martinvallet. Viimane lavastab ühtlasi show’d "Poupées de reve" ja viib läbi hip-hopkonverentsi Pariisi koolis.

Tänaseks on Oomoo esinenud võistlustel ja show’del üle kogu Prantsusmaa ning jätkab hoogsalt oma tähelendu. Ta on kutsutud kohtunikuks rahvusvahelistele tantsuvõistlustele Šveitsis, Ukrainas, Jaapanis, Venemaal, Taiwanis, Saksamaal ja mujal.

Oomoo on truppide "Ghetto Style" ja "Swaggers" liige ning tänaseks maailmakuulus naine, kes esindab hip-hop underground areeni oma unikaalse ja inspireeriva stiiliga.

Teda saab näha JJ-Street Baltic Session’i žüriis, siinsamas Eestis, 10. oktoobril Salme Kultuurikeskuses ja 11. oktoobril Nordea Kontserdimajas.

Kaheksandat aasta järjest toimuv JJ-Street Baltic Session kujutab endast nädala jagu meelelahutussündmusi ja võistluste seeriaid — seintepuhastusaktsioonid, ilupäev Witness the Beauty, Urban Kirbuturg, Vogue Ball, tänavakunstisündmus Street Art Jam, erinevad peod ja tantsukoolitused maailma staaridega.

Festival kulmineerub finaalpäevaga Nordea Kontserdimajas, kus astuvad üles nii Eesti kui välismaa staarid. Tänavu toimub Baltic Session 5.-11. oktoobrini, päevade kaupa on üritused erinevates paikades üle Tallinna. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles