Süüria põgenikud koristavad tänavaid, et neid ei süüdistataks lohakuses

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria põgenikud Prantsusmaal
Süüria põgenikud Prantsusmaal Foto: SCANPIX

Prantsusmaa lõunaosas asuvad Süüriast pärit pagulased koristavad agaralt oma elukohtade ümbrust, et kohalikud võimud ei süüdistaks neid lohakuses.

Beziers´i paremäärmuslik linnapea Robert Ménard mõistis süürlaste aktsiooni hukka, nimetades seda «skvotterite» propagandaks, edastab The Local.

Süürlased elavad Beziers`is peamiselt La Devézi linnaosas ja 15 neist on olnud agarad koristajad.

Kultuuride segunemise organisatsiooni Cultures Solidaires esindaja Omar Khatiri teatas, et süürlaste koristamisaktsiooni eesmärgiks on, et lapsed saaksid mängida puhtamas keskkonnas.

«Piirkond, kuhu süürlased elama pandi, oli juba varasemast üsna prügine, kuid pärast nende saabumist hakkas kummaliselt prügi aina juurde tekkima. Kõik korjati kokku, kuid prügi tekkis tagasi,» teatas Khatiri.

Süürlased koristasid ümbruskonda hoolimata teiste elanike vastupanust, kelle sõnul ei peaks nemad tänavate koristamisega tegelema.

Paigast leiti lisaks muule kraamile ka surnud rotte, mida koguti mitu musta kilekotitäit.

Beziers`i linnapea Ménard, kes on Prantsusmaa parempoolse Front National partei esindaja, ei ole süürlaste tegevusega rahul.

Ta sõnas meediale, et süürlased püüavad end lihtsalt paremas valguses näidata.

«Koristagu pealegi! Nad ei tohiks unustada, et nad elavad sotsiaalkorterites. Minu andmetel saabusid nad sinna , lüües jalaga uksi lahti,» lausus linnapea.

Ménard on alates selle aasta kevadest migrantide vastasusega kuulsust kogunud.

Ta tahtis süürlased sotsiaalkorteritest välja tõsta, kuid talle öeldi, et seda saab teha vaid kohtu otsusega.

Linnapea ja migrantide vahelist sõnasõda on kohalik meedia laialt kajastanud.

Prantsuse võimude teatel on riik valmis kahe aasta jooksul vastu võtma vastu 24 000 sõjapõgenikku ja migranti, kes paigutatakse elama paikadesse, kus nende vastasus on väike. Beziers`is igatahes ei ole nad teretulnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles