Lõuna-Korea: Kim Jong-un vallandas julgeolekuapsude tõttu oma õe

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esiplaanil Kim Jong-un ja tagaplaanil Kim Yo-jong
Esiplaanil Kim Jong-un ja tagaplaanil Kim Yo-jong Foto: SCANPIX

Põhja-Korea diktaator Kim Jong-un vallandas riigi juhtimisaparaadist oma õe Kim Yo-jongi tema tehtud julgeolekuapsude tõttu.

Õde vastutas riigijuhist venna julgeoleku eest, kuid viimasel ajal tuli aina enam ette intsidente, mis oleks venda võinud kahjustada, edastab The Telegraph.

26-aastane Kim Yo-jong oli mitmel tähtsal ametikohal, kaasa arvarud venna poliitnõunik.

Põhja-Korea meedia teatel oli juhi õde riigi üks tähtsamaid isikuid, kelle teeneks sai lugeda venna hea imidži loomist ja tema julgeoleku tagamist.

Lõuna-Korea väljaanne Chosun Ilbo teatas nüüd, et vend vallandas õe, kuna ta sattus mitmel korral ohuolukorda, kaasa arvatud juhtum, milles poolhüsteerias rahvamass pääses väga lähedale.

Esimene juhtum leidis aset mais, kui Kim Jong-un kohtus rahvaga ja lasi end pildistada. Kui ta teise kohta liikus pääses rahvas talle järele ja ta sattus inimeste haardesse.

Temaga kaasas olnud kaaskondlased sekkusid kiiresti, kuid nad tõrjuti massi poolt kõrvale. Alles sõjaväelaste saabumine ja riigijuhi ümber kaitse moodustamine pani inimesed taganema.

Teises selle aasta alguses toimunud juhtumis oleks Kim jong-un võinud kitarriga hoobi vastu nägu saada. Ta külastas ühte kolhoosi, kus kohalik muusik tutvustas oma kitarri ja tegi natuke vale liigutuse.

Nii nagu vend Kim Jong-un, sai ka õde Kim Yo-jong hariduse Šveitsi parimates koolides.

Kim Yo-jong oli ka oma venna väliskülaliste vastuvõtja, korraldades näiteks USA kuulsa korvpalluri Dennis Rodmani külaskäigu Põhja-Koreasse.

Lõuna-Koreas peetakse Põhja-Korea diktaatori õde ekstsentriliseks, kuna ta käitumine olevat aegajalt kontrolli alt väljas.

Õe ja venna isa, Põhja-Korea eelmise juhi Kim Jong-ili matustel hoidis õde ametlikust leinakolonnist eemale ja liikus omapead. Põhja-Korea juhtide käsul lasti matusevideost selle naisega kaadrid välja lõigata.

2012. aasta suvel avati Põhja-Koreas Rungnas lõbustuspark, kus õde samuti imestust äratas. Kui kõik kuulasid Kim Jong-uni kõne ja plaksutasid, siis õde katsetas atraktsioone.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles