Elu24 live! Hiina reisi eel käis külas mitmetahuline lauljanna Sofia Rubina

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Elu24 live kutsus uue hooaja puhul külla tuntud jazz-lauljatari Sofia Rubina, kes live-saates uusi lugusid värskelt albumilt «OO-BLA-DEE» esitles ja oma tegemisest lähemalt rääkis. Saadet juhtis Elu24 glamuurne peatoimetaja Anu Saagim.

Sofia Rubina-Hunter (sündinud 19. septembril 1985 Tartus) on Eesti laulja. Peamiselt esitab džässi, souli ja klubimuusikat, kuid ka klassikalist muusikat ja juudi rahvamuusikat.

Foto: Viktor Burkivski

Sofia on õppinud džässlaulu Tartu Ülikooli Viljandi Kultuuriakadeemias, Cottbusi Konservatooriumis (Saksamaal Marianne Baeri käe all) ja Venemaal Sotšis. Lisaks on ta end täiendanud Ameerika Ühendriikides Bostonis Berklee muusikakolledžis.

Sofia Rubina vanemad on juudi ja vene päritolu. Rubina abiellus 21. mail 2012 oma koolikaaslasest trompetimängija Jason Hunteriga Bostonist ning 18. oktoobril 2012 sündis neil tütar.

Foto: Viktor Burkivski

Rubina teeb Eestis tihedat koostööd trioga Broken Time Orchestra ning ansamblitega Sonja Cream ja Tribute to Chaka Khan band. Lätis Riga Groove electro jaLeedus D Orange.

Džässis on ta esinenud koos Jazz Trioga (Andre Maaker, Marek Talts), Villu Veskiga, ansambliga Baltic United ning Tartu Junior Big Bandiga.

Aastatel 2004, 2006 ja 2007 osales lauljanna Lätis Jūrmalas peetaval lauluvõistlusel Uus laine, kus jõudis konkursi poolfinaali.

Kahel korral võttis Sofia Rubina osa Eurovisiooni lauluvõistluse Eesti eelvoorust. Konkursil Eurolaul 2004 laulis ta koos Hatuna Narsavidzega lugu «Whenever Blue». Hatuna ja Sofia esitatud laul, mis sõnumilt meenutab R.E.M.i «Everybody Hurtsi», jäi 188 häälega 10. kohale. Eurolaul 2006 laulis Mikk Targo lugu «Open up Your heart». Laul pälvis 51 häälega 7. koha. 2014.aastal osales lauljanna Eesti Laulu konkursil tantsulooga «City Lights».

Foto: Viktor Burkivski

Tuleval esmaspäeval sõidab Sofia Rubina oma Big Bandiga nädalaks Hiinasse esinema. Seal annab staar Hiina kultuuriaasta raames kolm suurt kontserti Pekingis ja Shanghais ning tegemist on Eesti ja Hiina sõpruskohtumisega. 

Korraliku soojendusesinemise tähtsaks Hiina reisiks teeb Sofia Rubina koos džässmuusika lipulaeva Estonian Dream Big Bandiga täna õhtul Estonias.

Kõlavad džässistandardid ning uuem Eesti džässmuusika Holger Marjamaa, Siim Aimla, Meelis Vindi jt sulest; samuti džässivõtmes klassikatöötlused ooperitest «Carmen», «Figaro pulm» ja paljud teised.

Foto: Viktor Burkivski

Anu Saagim tänab riietuse eest rõivabrändi H&M

Foto: Pille Ernesaks

ELU24 stuudio kujundus KAAREN STUUDIO

Foto: ISKU

Elu24 tänab Tallinna mööblipoodi ISKU

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles