Cannes`ist sai üleujutuse tõttu rottide paradiis

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rott
Rott Foto: Vida Press

Möödunud nädalalõpul oli Lõuna-Prantsusmaal torm ja üleujutus, mille tõttu sajad rotid olid sunnitud kanalisatsioonist välja tulema, et mitte uppuda.

Rotid vallutasid kuurort- ja filmilinna Cannes´i rannaalad, eriti palju oli neid aga Midi bulvardi lähedal, edastab The Local.

Torm ja üleujutusvesi oli palju asju laiali pillutanud, kaasa arvatud sellist, mis kõlbas rottidele söömiseks.

«Probleem ei ole sellest, et nüüd on tavalisest rohkem rotte, vaid sellest, et nad on tulnud maapinnale. Üleujutusvesi täitis kanalisatsiooni ja selle tõttu ei jäänudki neil närilistel muud üle, kui kuskilt mujalt süüa otsida,» teatas linna rottidest puhastamise operatsiooni liige.

Kohalikud väljaanded kirjutasid, et rotid saavad end nüüd samale pulgale asetada Prantsuse Rivierat külastatavate kuulsate ja rikastega, kes naudivad sealseid luksushotelle, restorane ja plaaže.

Aeg näitab, kuidas hiljutine torm mõjutab Prantsusmaa lõunaranniku turismi, sest võib olla üsna palju neid, kes tühistavad hotellibroneeringu, kuna arvavad, et seal on ebameeldiv olla.

Nice`i piirkonna hotellide ühenduse juht Michael Tschann sõnas, et seni ei ole hotellibroneeringute massilist tühistamist.

Tormi üle elanud turistide teatel pühkis see glamuuri ära.

«Tormijärgselt on rannad mustad ja õhtusel ajal ei ole enam kuigi julge välja minna. Mida kiiremini rämps koristatakse ja puhtus taastatatakse, seda parem,» teatas üks sakslasest turist.

Lõuna-Prantsusmaal hukkus loodusjõudude tõttu kokku 20 inimest. Cote d`Azuril kuulutati 32 piirkonda looduskatastroofi alaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles