Linnapea keelas elanikel haigestumise

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnapea keelas elanikel haigestumise
Linnapea keelas elanikel haigestumise Foto: SCANPIX

Kesk-Itaalias asuva väikelinna linnapea andis välja korralduse, mille kohaselt on elanikel haigestumine keelatud.

Acquapendente linnapea Alberto Bambini sõnul on see protest selle vastu, et Lazio piirkonna kuberner Renata Polverini andis käsu linna haigla sulgeda, kirjutab BBC.

1. jaanuarist 2011 on linnas vaid kiirabiteenus.

Selle tõttu andiski linnapea välja edikti, et elanikel tuleks vältida haigestumist ja haigusi, mis nõuavad haiglaravi.

Linnapea sõnul viiakse kõik end haigeks kuulutanud  sunniviisiliselt Acquapendente`ist 48 kilomeetri kaugusel asuva Belcolle`i haiglasse.

Bambini soovitas oma kaaslinlastel hoiduda igasugusest tegevusest, mille tagajärjel võiks mõni haigus tekkida. Samuti ei soovitanud ta enam liiga tihti mõnd spordiala harrastada.

«Minu eesmärk on haigeks jäämise keelamisega näidata piirkonna võimudele, millised probleemid meie linna ja elanikke puudutavad,» selgitas linnapea.

Bambini sõnul on Lazio kuberner piirkonna linnadele määratud summasid märgatavalt kärpinud ning neid on kutsutud üles kokkuhoiule.

Bambini lisas, et septembris leidis aset intsident, kus neid ei lastud kuberneri jutule. Asjasse sekkusid isegi karabinjeerid.

Hiljem kõneles kuberner iga linnapeaga eraldi.

Väidetavalt on Itaalia piirkondadest Lazios tervishoiu eelarves kõige suurem puudujääk.

Kuigi Itaalia tervishoiusüsteemi peetakse maailmas üheks parimaks, on valitsus sunnitud seni jätkunud majanduslanguses ka tervishoiu pealt kokku hoidma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles