Facebookis irvitatakse: mis ajavööndi järgi maailmalõpp saabuma pidi?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

USAs tegutsev äärmuskristlik rühmitus eBible Fellowship ennustas, et täna, 7. oktoobril leiab aset maailmalõpp.

Peakorteriga Philadelphias tegutseval rühmitusel ei ole oma kirikut, vaid nad on internetis.

eBible Fellowshipil on Facebookis lehekülg, millel on umbes 600 000 järgijat ja viimastel päevadel on seal olnud vilgas keskustelu maailmalõpu teemal.

On ka neid, kes pilavad järjekordset ennustust, mis tõeks ei osutunud.

«OK, nüüd peab maailmalõpp tulema. Tundub, et varem on jumal kõigil naha üle kõrvade tõmmanud. Elan Uus-Meremaal ja tahan teada, kas maailmalõpu puhul võetakse ajavööndeid arvesse? Meil on juba ammu 7. oktoobri hilisõhtu ja algamas 8. oktoober. Maailmalõpp peaks erinevates vööndites erineval ajal saabuma, seni ei ole aga midagi juhtunud,» kirjutati.

Lisati, et kui ajavööndeid arvesse võtta, siis maailmalõpp peaks aset leidma viisil nagu saabub uusaasta. Esmalt Vaikses ookeanis asuvasse Kiribati saareriiki ja kõige viimasena USA osariiki Hawaiile, mis asub samuti Vaikses ookeanis.

Maailmalõpp pidi saabuma eelmisel korral 2011. aastal, kuid ei saabunud, maailm kestis edasi.

eBible Fellowship asutaja Chris McCanni sõnul tegi ta piibli abil uued arvutused, mis näitasid maailmalõpuks 7. oktoober 2015.

«2011. aasta mais jätta jumal maailmalõpu ära ja hakkas mõtlema, keda päästa ja keda mitte. Jumalal kulus selleks 1600 päeva, kuid isegi nüüd võib ta veel ümber mõelda või märgata oma projektis vigu,» teatas McCann.

Võimalik, et jumal nägigi vigu ja märkas, et unustas ajavööndid ära.

Ajavööndite kaart.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles