Iraaklane: asüülitaotlejaks pääsemiseks tuleb rääkida süüria aktsendiga

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pagulased
Pagulased Foto: SCANPIX

Iraagist on põgenenud juba 3,2 miljonit inimest, kellest suur osa loodab Euroopas uue elukoha leida.

Iraagist voolavad välja eelkõige haritud noored, kes ei näe oma sünnimaal enda jaoks mitte mingisugust tulevikku, edastab Washington Post.

Iraagi rahvasaadik Josepha Sylawa peab noorte lahkumist riigi jaoks «surmahoobiks», sest ilma noorteta uut riiki ei ehita.

Üks väljarändajatest on 25-aastane Mohammed Jassim, kes lõpetas ülikooli insenerina, olles oma kursuse üks paremaid, kuid töötas autopesijana.

«Minusuguseid on tuhandeid. Mu naine ja sõbrad soovitasid mul kodumaalt lahkuda. Ma võin pikal teekonnal elu kaotada, kuid ma ei karda seda. Allah kaitseb mind,» teatas Jassim.

Noormehe sõnul on tal kaval nipp, kuidas kergemalt saada asüülitaotlejaks.

«Meie emakeel on araabia keel, mida Iraagis ja Süürias siiski räägitakse erinevalt. Kuna eelistatakse süürlasi, siis räägin süüria aktsendiga,» teatas mees.

Pagulased kasutavad agaralt sotsiaalmeediat, saamaks teada, millises riigis on nende jaoks kõige suurem tõenäosus varjupaika saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles