Staarreporter Katrin Lust läheb ja toob tõlk Omari Eestisse

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reporter Katrin Lust, taustal põgenike laager
Reporter Katrin Lust, taustal põgenike laager Foto: Erakogu

Afganistanis teeninud Eesti kaitseväelastele tõlketeenust pakkunud Omariga ühendust pidav ning temast dokumentaalfilmi teha kavatsev ajakirjanik Katrin Lust kinnitas Tallinna TV uudistesaate rubriigis Täna+, et läheb ja toob Eesti meedias palju kõneainet pälvinud mehe Eestisse.

«Omar on Eestist vaimustuses ja tahab siia tulla. Ta õpib eesti keelt, tunneb nimepidi meie ministreid, kuid valitsus talle varjupaika ei anna,» nentis Lust, kellel on kindel plaan lähiajal Omari juurde naasta ja ta heade abiliste toel Eestisse tuua.

«Afganistanis teeninud kaitseväelased on minuga ühendust võtnud ja valmis Omari rahaliselt toetama,» märkis Lust. «Praegu viibib Omar Kabulis ja kardab oma elu pärast, sest äärmuslased ihuvad talle NATO riigi abistamise ees kättemaksu. Mina isiklikult olen endale selle teemaga tegeldes vaenlasi juurde saanud. Üks minister süüdistas mind koguni altkäemaksu võtmises.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles