Ameeriklane sai grislikarust jagu, surudes käe looma kurku

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chase Dellwo
Chase Dellwo Foto: SCANPIX

Ameeriklane Chase Dellwo sai grislikarust jagu, surudes oma käe looma suhu ja kurku.

Sellest hoolimata tekitas karu talle raskeid pea- ja näovigastusi, verevalumeid ja sügavad haavad paremale jalale, edastab USA Today.

26-aastase Dellwo ja karu kokkupõrge leidis aset möödunud laupäeval Montana osariigis Choteaus, kus ta oli koos 30-aastase venna Shane´iga jahil.

Mehele meenus umbes 200-kilogrammise karu rünnaku ajal, et karu saab peletada, kui käsivars ootamatult talle kurku pista.

Juhtum sai alguse kui Dellwo lähenes maganud karule, kes ei kuulunud ta lähenemist ja tuule tõttu ei tundnud mehe lõhna.

Ameeriklase sõnul karu ärkas ja ta sai vaid paar sammu eemale astuda ning vibu tõsta, kuid mitte vinnastada, enne kui karu ründas.

Karu surus mehe maapinnale ja hammustas esmalt pähe.

«Karu lasi mu peast, kuid mitte kehast lahti. Siis tõi loom kuuldavale sellise möirge, millist ma ei olnud varem kuulnud,» kirjeldas mees hiljem ajakirjanikele.

Siis hammustas grislikaru teda jalga ja viskas ta õhku. Karu taganes hetkeks ja siis tegi uue rünnaku. Vahepeal meenus mehele meediast loetu, kuidas karust jagu saada.

«Mulle meenus ajaleheartikkel, mille vanaema kaua aega tagasi lugeda andis. Selles oli, et suurtel loomadel on lihtne okserefleksi esile kutsuda. Karu avas suu ja ma surusin käe täie jõuga ta kurku,» lausus ameeriklane.

See käik töötas ja karu põgenes. Vend sõidutas Dellwo Great Fallsi haiglasse, kus ta peale, näole ja jalale tehti paarsada õmblust.

«Karu oli sama hirmunud kui mina, ta ründas mind enesekaitseks,» lisas mees.

Chase Dellwo naine Becca sõnas, et tavaliselt käib ta mehe ja mehevennaga jahil kaasas, kuid seekord ei läinud.

Metsapiirkonnas üles kasvanud Dellwol oli ka varasemast karuga kokkupuuteid. Kui ta laps oli, tungis karu nende majja ning möödunud sügisel ronis karu ta isa autole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles