Elu24 video! Hendrik Agur tähistab juubelit suure rokkmuusika peoga

Meisi Volt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Gustav Adolfi Gümnaasiumi direktor Hendrik Agur korraldab 7. oktoobril Rock Cafes ühe suuremat sorti live-kontserdi väga paljude heade solistidega läbilõikena suurtest muusikaprojektidest, mida korraldatud: The Led Zeppelin Session, Pink Floyd, Ruja, XX sajandi muusikaeksam. Elu24 uuris, mida kontserdil nautida saab ja millised rokkstaarid on Hendrik Agurit ennast kõige rohkem mõjutanud!

Hendrik Agur on tegelikult koolipapa, kelle kustumatuks kireks on spordi ja lennunduse kõrval muusika. Ülesastumised Nordea, Vanemuise ja Pärnu kontserdimajades läbi paljude aastate, suurte rokikoosseisude, kooride, ansamblite ja tantsurühmadega — sellest kõigest tuleb võimas, omamoodi aruandev-kokkuvõttev live, millega tähistatakse 50 muusikuga Hendriku 50.sünnipäeva. «Arvan, et tuleb tõesti võimas rokipidu,» rääkis Agur Elu24-le, et lavale astub suur hulk muusikuid ja GAG'i õpilasi.

Kuidas aga sündis direktoril idee, et hakata õpilastega koos bändi tegema?

«Eks ma olen hingelt rokkar ja harrastusmuusik olnud eluaeg. Minu selline soov muusikat teha ja mängida koguaeg pulbitseb. Kool on niivõrd nooruslik keskkond ja siin on imelisi inimesi. Pole mingisuguseid piire ega seinu, kui sa märkad neid inimesi, siis minu roll on anda võimalus neil esile pääseda ja motivatsiooni tekitada,» selgitas Agur.

Kas tänapäeva noored võiks veelgi enam muusikaga tegeleda?

«No ikka! Noored on väga tublid ja andekad. Ei ole sellist ludritamist ja lorutamist, et õpitakse kolm tuuri ära ja siis tahetakse bändi teha. Nähakse vaeva ja õptakse. Põhiline on huvi ja kui on huvi, siis kooli roll on anda võimalused,» selgitas direktor.

Hendrik Agurit ennast on kõige rohkem mõjutanud läbi aegade muusikud, kes on mänginud ansamblites Pink Floyd ja Led Zeppelin.

7.oktoobri kontserdil mängitakse Led Zeppelini, Pink Floydi, Jimi Hendrixi jt maailma rokiklassika tippude loomingut.

Nostalgiline kummardus tehakse ka ABBAle ja isegi Baccarale, aga seda läbi väikese huumoriprisma.

Kaasa teevad üllatuskülaline Karl-Erik Taukar, muusikud Riho Sibul, Mikk Tammepõld, Robert Linna, Laura Prits, Andrus Krasikov, Indrek Patte, Marianne Leibur, Kaspar Tambur, Kristiina Pruul, Norman Salumäe, Siim Aimla Direktori bänd, vokaalansambel GAMA2 ja kümned tuntud muusikud, Hendriku sõbrad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles