BALTIC SESSION KOGUB HOOGU! Teine festivalipäev on pühendatud pilkuköitvatele seinapiltidele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
BALTIC SESSION KOGUB HOOGU! Teine festivalipäev on pühendatud pilkuköitvatele seinapiltidele.
E. Vilde tee
BALTIC SESSION KOGUB HOOGU! Teine festivalipäev on pühendatud pilkuköitvatele seinapiltidele. E. Vilde tee Foto: MediaMarketing

Juba viiendat aastat toimuva Street Art Jami nime alla koonduvad kõik tänavakultuurifestivali JJ-Street Baltic Sessioni tänavakunstisündmused, mis tänavu algasid tegelikult juba augustis, kui Telliskivi Loomelinnakus alustas tööd Argentiina kunstnik Martin Ron Murales. 

Foto: MediaMarketing

Eestist ja välismaalt pärit kunstnikud on juba loonud ja loovad seinapilte, mille valmimise protsessi saab iga huviline oma silmaga vaatama tulla. Lisaks sellele leiavad aset avatud tänavakunstitöötoad, arutelud, filmi vaatamine ja palju muud põnevat. Kõik see saab toimuma teisipäeval Solarise aatriumis — sisejoonistamine ja avatud tänavakunsti töötuba kell 16-19.30 ning 19.30 kinos Artis dokumentaalfilmi «Stations of the Elevated» linastumine. Filmi saab näha ka SIIT!

Foto: MediaMarketing

Osa seinamaalidest aga on juba saanud kunstiks. Seinad, mis on juba valmis ning mida saab nautimiseks ja hindamiseks külastada, on siin:

Eesti kunstnike Neki ja Sparki poolt loodud Uue Maailma seinapilt Virmalise ja Videviku tänavate nurgal; Tšiili kunstniku Izak One poolt kujundatud Telliskivi Loomelinnakus asuva Kivi Paber Käärid baari sein; Tondi Maneeži sein aadressil Tondi 30, millel kujutatud autoriks on Eesti kunstnik Sänk, Tartu mnt 71. Samuti on võimalik näha Telliskivi Loomelinnakus Argentiina kunstnik Martin Ron Murales teost. 

Foto: MediaMarketing

Austraaliast pärit kunstniku Guido van Helteni töö «Saarepiiga» Tartu mnt 71 ning koostöös Mustamäe Linnaosavalitsusega valminud Jami (Eesti) ja Keuzi (Prantsusmaa) seinajoonistus Vilde tee 71. Vaadata saab ka SIIT!

Foto: MediaMarketing

Kogu Street Art Jami õnnestumisele on õla alla pannud Tallinna Linnakantselei ja Stockholmis asuv Austraalia Saatkond, Spekter, Tallinna spordi- ja noorsootööamet, Eesti kultuurkapital, Hasartmängumaksu nõukogu, Erasmus+, Ramirent, Eesti Pagar ja Hansacolor. 

Foto: MediaMarketing
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles