Režissöör: filmis «Spectre» teeb Bond minevikuga lõpparve

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Filmi «Spectre» reklaamplakat
Filmi «Spectre» reklaamplakat Foto: Wikipedia.org

Uus James Bondi film «Spectre» jõuab vaatajateni novembris, kuid nii nagu eelmises 007 filmis «Skyfall», kummitab ka nüüdses filmis kuulsat agenti minevik.

«Skyfall» on seni Bondi filmidest kõige edukam ja selle režissöör Sam Mendes jätkas linateosega «Spectre».

Skype`i vahendusel ajakirjanikele intervjuu andnud Mendes ei olnud enda sõnul pärast «Skyfalli» valmis veel ühte 007 filmi tegema, kuid muutis hiljem meelt.

«Mõni aeg tundus mulle, et olin «Skyfalli» tehes kõik oma ideed ära kasutanud. Vajasin akude laadimiseks aega,» lausus režissöör.

Mendes, kes on tuntud ka linateostest «American Beauty » ja «Revolutionary Road», lähtus James Bondi puhul kahest asjast – märul, mille käigus tuleb esile peategelase hinges toimuv.

Mendesi sõnul tahtis ta jätkata ka kõrvaltegelaste liine ehk uues filmis näeb Naomie Harrist agent Eve Moneypennyna, Ralph Fiennesit M-na ja Ben Whishawd Q-na.

«Uues filmis mängivad need kolm tegelast suuremat rolli ja Q pääseb esmakordselt Londonist kaugemale,» teatas Mendes.

Ta lisas, et kui «Skyfall» on oma lõpult üsna sünge, siis «Spectre`is» teeb Bond mõnes mõttes minevikuga lõpparve.

«Ta ei ole enam see, kes varem ja ta läheb eluga edasi, olles jõudnud nii mõnegi saladuse jälile,» selgitas režissöör.

Paljud filmieksperdid arvasid, et Briti näitleja Daniel Craig ei löö James Bondi rollis läbi, kuna ta oma välimuselt ja olemuselt erineb varasematest Bondidest.

Nüüdseks on Craigist saanud tõsiselt võetav Bond, kes ei ole nii «magus» nagu näiteks varasemad Bondid Sean Connery ja Roger Moore.

«Kui Bondi filme hakati 1960. aastatel tegema ei olnud klassikalist agendifilmi veel välja kujunenud. Tegemist oli külma sõja perioodiga, tänapäeval on põhirõhk terrorismil,» teatas Mendes.

Mendese sõnul on uues 007 rohkem vaheldust ja eksootikat kui seda oli «Skyfallis». Film algab tagaajamisega Mehhiko peallinnas Mexicos, kus veedetakse surnute päeva. Režissööri sõnul andis juba sealne arhitektuur ja tavad edasi selle, mis filmis vajalik oli.

«Spectre» on Daniel Craigi neljas Bondi film. Kolm eelmist on (2006) «Casino Royale», (2008) «Quantum of Solace» ja (2012) «Skyfall».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles