Pildid: advokaat andis mürgiämbliku hammustuse tõttu lennufirma kohtusse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Briti advokaat ja ärimees Jonathon Hogg andis lennufirma kohtusse, kuna tema sõnul hammustas teda lennuki pardal mürgine ämblik.

See leidis aset juunis Qatar Airways lennul Katari pealinnast Dohast Lõuna-Aafrika Vabariiki Kaplinna, edastab The Telegraph.

40-aastase Hoggi sõnul tundis ta lennates ootamatut valu ja tal tekkis nahavigastus.

Arstid sõnasid talle hiljem, et tegemist oli väga mürgise «lihasööja» ämblikuga ja tal oli oht jalast ilma jääda.

Paar tundi pärast ämblikuhammustust ta jalg paistetas üles ja hammustuskoht muutus tumedaks. Kui ta haiglasse jõudis, oli jalal lahtine mädanev haav.

Lõuna-Aafrika Vabariigi arstid tegid inglasele kiirkorras operatsiooni ja eemaldasid ämblikumürgi tõttu kannatada saanud koed.

Advokaadi sõnul meenutas ta jalg õudusfilmidest nähtut.

Mees oli üks kuu Lõuna-Aafrika Vabariigi haiglas ravil, mille jooksul tehti talle kokku kolm operatsiooni ja siirdati nahka. Nüüd kolm kuud hiljem saab ta järelravi.

Hogg on innukas jalgpalli ja kickpoksi harrastaja, kuid ta kardab, et jalavigastus võtab talt võimaluse nende spordialadega tegelemiseks.

Advokaat võttis end viieks kuuks töölt vabaks, et töötada Borneol orangutanide kaitsealal ja hiljem sukelduda Lõuna-Aafika vabariigis, uurimaks haisid.

Kuid sukeldumisplaan jäi ämblikuhammustuse tõttu unistuseks.

Hoggi advokaadi Richard Duxbury sõnul koges ta klient õudust ja oleks võinud jalast ilma jääda ning selle tõttu on tal õigus lennufirmalt kahjutasu nõuda.

Duxbury lisas, et lennufirmad peavad tagama reisijate turvalisuse ja kaitsma neid ohtlikuks osutuva eest.

Qatar Airways pressiesindaja teatel ei ole nad kohtukutset saanud ning nimetatud lennu pardatöötajad ei teavitanud millestki ohtlikust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles