Pimedat Andrea Bocellit püüti ravida kaanidega

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrea Bocelli
Andrea Bocelli Foto: SCANPIX

Teismelisena nägemise kaotanud itaalia laulja Andrea Bocelli avalikustas oma elulooraamatus «The Music of Silence», et kunagi püüti ta silmi ravida kaanidega.

Praegu 52-aastane Bocelli kaotas nägemise 12-aastaselt kui ta sai ühe jalgpallimatši ajal palliga vastu pead, kirjutab The Telegraph.

Enne seda lööki oli tal tekkinud glaukoom. Pallilöögi tagajärjel kannatas ta ajusisese verejooksu käes.

Arstid katsetasid siis kaaniravi, lootes et need vereimejad aitavad ta nägemisel taastuda. See ei õnnestunud.

Andrea Bocelli õppis ära pimedate kirja ning hakkas tegelema muusikaga.

«Kui olin umbes viieaastane, nägi mu ema, et ma ei pööra oma silmahaigusele tähelepanu kui kuulan klassikalist muusikat. Lapsena olin väga elav ja mind oli raske kontrolli alla saada. Mulle meeldis jalgpalli mängida. Kuid siis sain palliga oma parema silma pihta, millega ma tollal veel nägin. Mulle tehti mitu operatsiooni, kuid nägemist ma enam tagasi ei saanud,» meenutas laulja.

Bocelli elu muutus 1993. aastal kui ta oli 34-aastane. Siis avastas ta lauluande legendaarne tenor Luciano Pavarotti. Kuulus mees võttis noormehe oma turneele kaasa ning toetas tema muusikaõpinguid.

Alates sellest ajast on Bocelli välja andnud 30 albumit, mida on kogu maailmas müüdud rohkem kui 70 miljonit eksemplari.

Ta kontserdid on ülimenukad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles