USA indiepopi bänd Craft Spells esineb novembri alguses Rock Cafes

Elu24.ee muusikatoimkond
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Craft Spells
Craft Spells Foto: Promopilt

Neljapäeval, 5. novembril esineb Tallinnas klubis Rock Cafe omanäoline indiepopi kooslus Craft Spells Ameerika Ühendriikidest. Erikülalistena astuvad üles shoegaze’i duo Imandra Lake ja psühhedeelse kõlaga Holy Motors Eestist.

Esimesed 100 piletit erihinnaga 12€ on alates tänasest saadaval Piletilevis.

Maineka Brooklyni plaadifirma Captured Tracks artistide nimistusse kuuluv Craft Spells sündis 2009. aastal kalifornialase Justin Vallesterose ühemehe-projektina. Nüüdseks viieliikmelise kontsertkoosluseni paisunud bändi on nimetatud nii melanhoolse retropopi saadikuks 1980ndate keskpaigast kui uue aastatuhande indiepopi stiilinäiteks.

Tallinna saabub Craft Spells oma teise kauamängiva, mullu ilmavalgust näinud „Nausea“ Euroopa tuuri raames. Esikalbumi „Idle Labor“ (2011) lo-fi etüüdid on uuel albumil asendunud ruumika produktsiooni ja orkestraalse seadega peaaegu-päris-poplugudega. „Nausea“ muusikalised mõjutajad on leitavad skaalal klassikalisest dreampopist jaapani ambient-elektroonikani; pilvituid meloodiaid toetavad akustiline kitarr, küütlevad sündikäigud ja lopsakad keelpillikaskaadid.

Nihet klassikalise pillimängu ja produktsiooni suunas põhjendab raskekujulist sotsiaalmeedia sõltuvust põdenud Vallesteros kui „igatsust Interneti-ajastu eelse aju järele“.

Craft Spellsi viimane singel, septembri keskel ilmunud „Our Park By Night“ astub selle looja sõnul veel sammukese kaugemale monokroomse indiepopi valemist.

„On kuulda, kuidas ma panen värvi muusikasse tagasi,“ ütleb Justin Vallesteros.

California dreampopi bändi etteaste juhatavad sisse kohaliku shoegaze’i valitseja Imandra Lake ja kinemaatilise traadimuusika nelik Holy Motors.

2010. aastal debüütalbumiga “Seesamseesam” kriitikute aastalõpu-tabeleis ilma teinud duo Imandra Lake moodustavad Rein Fuks ja Eve Komp, kes tuntuks saanud ansamblist Pia Fraus. Sarnaselt viimasele teeb ka Imandra Lake shoegaze muusikat, kuid vähem popilikult, kombates eestikeelsete minimalistlike laulusõnade väel tumedama folkmuusika piirimaidki.

Holy Motors on kinemaatilisest suspensioonist laetud bänd, mille kajatiines kõlapildis kostab nii spagetivesternidest näpatud kitarriplõnne kui Aki Kaurismäki filmide heliribadele omaseid kummituslikke meeleolusid.

Kontsert toimub neljapäeval, 5. novembril Tallinnas Rock Cafes. Uksed avatakse kl 20.00, kontsert algab kl 20.30. Esimesed 100 piletit on müügil Piletilevis hinnaga 12 eurot.

Hiljem maksab kontserdi eelmüügipääse 15 eurot. Kohapeal on pileti hind 18 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles