Saksamaale saabus väidetavalt 110-aastane põgenik

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Saksamaale saabus Afganistanist pärast ühe kuu pikkust reisi põgenik, kes tema pereliikmete väitel on 110-aastane.

Politsei teatel jõudis üheksaliikmeline pere, kaasa arvatud neli last, rase naine ja väga eakas mees, Saksamaale 27. septembril, edastab The Local.

Mehe 60-aastase tütre sõnul sündis ta isa 1. jaanuaril 1905. Isa olevat oma ea tõttu kurt ja pime.

Saksa võimud ei saa eaka mahe vanust kinnitada, kuna tal puuduvad isikut tõendavad dokumendid.

«Isegi kui see mees oleks 90-aastane, oli teekond tema jaoks äärmiselt raske,» sõnas politsei pressiesindaja Werner Straubinger.

Kui sisserännanu on tõesti 110-aastane, siis ta on praegu Saksamaal elavatest inimestest vanim, sest eelmine vanuserekordi omanik, 111-aastane Charlotte Klamroth suri selle aasta mais.

Vana mehe tütar kirjeldas Saksa võimudele, kuidas nad oma teekonda Kabulist põhja jäävast Baghlanist üks kuu tagasi alustasid. Nad liikusid läbi mitme riigi ja pere nooremad mehed kandsid eakat vaheldumisi seljas.

Pere põgenes Afganistanist, kuna äärmusrühmitus Taliban tappis mitu nende perekonna liiget ja ka nemad oleks võinud ohvrid olla.

Täna majutati pere Hesseni liidumaa ühte põgenikekeskusse, kus nende tervislikku seisundit uuriti. Ilmnes, et eakas mees on hoolimata raskest teekonnast hea tervise juures.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles