Ema «C-Komando» uue hooaja avasaates: mind tembeldati lapseröövliks!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«C-Komando»
«C-Komando» Foto: Ekraanitõmmis Kanal 2 videost

Täna kell 22:30 alustab oma neljandat hooaega Kanal 2 probleemsaade «C-Komando». Avasaates asub meeskond appi kolme last kasvatavale üksikemale Virgele, kes on asunud vaidlusesse Soome lastekaitsega. Väidetavalt on laps oma perest ebaseaduslikult eemaldatud.

Nii nagu paljud eestlased otsivad paremaid võimalusi üle lahe, otsustas ka kolme last kasvatav üksikema Virge kolm aastat tagasi kolida Soome. Otsides paremat elu, sattus naine aga olukorda, kus ta tembeldati üleöö lapseröövliks.

«Elasin  ühetoalises korteris, seal oli üür 350 eurot. Kallimat korterit ei saanud ma tollel hetkel endale lubada, seetõttu leppisingi ühiselamu tüüpi korteriga. Sellised elutingimused sobisid nii minule kui ka mu lastele, küll aga mitte Soome lastekaitsele,» meenutab Virge.

Kohtumisel sotsiaaltöötajataga anti naisele uue korteri leidmiseks aega vaid üks päev, vastasel juhul ähvardati talt ära võtta kõik kolm last. Vaatamata sellele, et juba sama päeva õhtuks oli Virge endale leidnud uue korteri, sai ta järgmisel päeval ootamatu kõne lasteaiast. «Võtan telefoni vastu ja lasteaiajuhataja ütleb, et Virge, lastekaitse käis ja võttis su ühe lapse lasteaiast ära,» meenutab naine.

Virge Soome poolne esindaja Liisa Leivonen kommenteerib: «Laps viidi ära kriisiperesse ja sealt edasi isa juurde. Virge ei teadnud, kellega ta peaks ühendust võtma või kuhu pöörduma. Selliseid juhtumeid on Soomes paraku väga palju.»

Mõned päevad hiljem anti Virgele teada, et laps on kiireloomuliselt paigutatud Eestisse isa juurde. Virge sõitis oma lapsele Eestisse järgi, pärast mida keelati tal Eestist lahkuda ja temast sai lapseröövel.

C-Komando poole pöördus Virge lootuses lõpetada pikk ja vaevaline kohtuvaidlus nii Eestis kui Soomes.

«C-Komando» on Kanal 2s kolmapäeviti kell 22:30, kohe pärast menusarja «Pilvede all».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles