Galerii: Staarvõrkpalluri abikaasa, Kerttu Vesik esitles raamatut sünnitusjärgsest depressioonist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Äsja ilmus kirjastuselt Pilgrim originaalraamat «Vikerkaare taga vangis», mille koostaja on tuntud rannavõrkpalluri abikaasa Kerttu Vesik, kes on kokku kogunud tosina Eesti ema lood sünnitusjärgse depressiooniga toimetulekust. Raamatu esitlus toimus teisipäeval Viru keskuse Rahva Raamatus.

«Sünnitusjärgsest kogemusest raamatu kirjutamise mõte tekkis juba siis, kui ise alles segaste tundmuste pöörises olin, ent soov kaasata projekti ka teisi emasid küpses mitme aasta jooksul, ja ma olen väga õnnelik ning tänulik, et nii paljud emad olid valmis minu palvel oma elu võimalik et raskeima perioodi avalikkuse ette tooma,» räägib raamatu sünniloost autor Kerttu Vesik. «Töö käigus selgus ka, et endast ei olegi nii kerge kirjutada, kui esialgu uljalt mõtlesin. Aga ehk just seetõttu on nende lugude väärtus kirjeldamatu.»

Lapse sünd on vikerkaarevärviline rõõmuime, mida hõisates soovib teistega jagada iga pehmesse õnnepilve mattuv noor ema. Aga kuhu mattuvad need emad, kellele vikerkaarevärvid ei avaldu? Kuidas elada läbi ja üle sünnitusjärgne depressioon ajal, mil ühiskond ei «luba» emadele «nõrk olemist»?

Vikerkaare taga vangis on oma lapsevanemaks olemise teel olnud ka need kaksteist suurepärast Eesti ema, kes jutustavad selles raamatus oma loo – selleks, et oma kogemuste kaudu aidata teisi emasid, kes, ise mures, segaduses ja piinlikkuses, mujalt abi otsida ei julge ega oska.

Kerttu Vesik on tuntud rannavõlkpalluri, Rivo Vesiku abikaasa

2003.–2009. aastani mängis Rivo Vesik rannavõrkpalli koos Kristjan Kaisiga. Nende parimad saavutused olid 2007. aasta Zagrebi maailmakarika etapi kuld, Euroopa sarjas kaks hõbedat ja kaks pronksi. 2008. aastal osaleti Pekingi suveolümpiamängudel, kus oma alagrupist edasi ei pääsetud.

2006. tuli Rivo Audentese võistkonnaga Eesti saalivõrkpalli meistriks. 2009. aasta kohaliku omavalitsuse volikogude valimistel kogus ta Sotsiaaldemokraatliku Erakonna ridades Tartu linnas 32 häält. 2010. aastast alates mängib ta koos võrkpallur Karl Jaaniga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles