Koomikute kahurvägi ainult ühel õhtul Nordea laval

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jan Uuspõld ja Mart Müürisepp
Jan Uuspõld ja Mart Müürisepp Foto: Erakogu

Ainult ühel õhtul, 25. oktoobril etenduvad Nordea Kontserdimajas koos Mart Müürisepa «Mees metsast» ja Jan Uuspõllu «Brüsseli kapsas». Mõlema lavateose autoriks on Rein Pakk. Samas toimub ka etenduste avalik salvestus, algus kell 19. Õhtut ohjavad tõelised talendid Märt Pius ja Karl-Andreas Kalmet.

«Mees Metsast» on tõenäoliselt kõige kummalisem ja rabavam lavalugu. Kes on see üliandekas poiss, kes suudab tummaksvõtva usutavusega jäljendada keda iganes Tina Turnerist Jaak Joalani? Poiss, kelle matkimisvõime paneb Andrus Vaariku arvates originaalidki kahvatama. Poiss, kes paneb neidude südamed palavikuliselt põksuma ja kellel endal on samas säärejooks, mida kadestab Tanja Mihhailova? Poiss, kes nukunäitlejana paneb laval elama kasvõi puuhalu või poroloonitüki? Mart Müürisepp tuli, nägi ja võitis. Aga kust ta tuli? Kes ta on Vastused neile küsimustele on nüüd Teie ees laval. Ja need vastused on uskumatult üllatavad!

«Brüsseli kapsas» on Jan Uuspõllu uus pöörane monoseiklus, kus Eesti naine küsib: Kes ma olen?

Vastus sellele küsimusele…olgu hoiatuseks igale välismaa mehele!

Mäletate seda daami, kes küsis laval Jan Uuspõllu suu läbi, et «Miks mina?»?

Täna tuleb ta lavale tagasi, aga seda küsimust tal enam pole, sest ta kohtas välismaa meest!

Ja olete ehk tähele pannud, et välismaa meestel kaovad ka kõik küsimused niipea, kui nad kohtavad Eesti naist!? Küsimused tekivad neil hiljem.

Paksu Eesti metsa seest astuvad lavale Koidula ja Jannsen, Juuretis ja Viinakurat, Päts ja Baruto, Kalev ja võibolla ka tema poeg ning paljud teised märgilised tegelased. Läbi hüppavad ka Kilgid, Vooglaiud ja täiesti narratiivivabad poliitikud, ei puudu ka esimesed leedid ja viimased maanteeäärsed maasikamemmed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles