Moeekspert avaldas eestlaste kolm kõige levinumat moefopaad

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anne Vetik
Anne Vetik Foto: ERR

Elustiiliajakirja Slacker peatoimetaja ja ETV2 uue moesaate «Kapist välja» juht Anne Vetik rääkis «Ringvaates», millised on eestlaste kõige levinumad moefopaad.

Esimeseks levinud moepatuks nimetas Vetik kulunud kingad. Sageli saab näha, kuidas muus osas viisakalt riides mehe väljanägemise rikuvad õudsed jalatsid: «Krõpsudega, ärakantud, koledad Lacoste sussi moodi kingad. See ei ole ilus ja see tõmbab alla kogu seda muud pilti, mida on hoolega kokku pandud. Täiskasvanud mehel võiks olla mitu paari kingi, ilusad saapad ning täitsa võib kombineerida enda riietega tosse.»

Vetik lisas: «See on ka tegelikult üks fopaa, kui kõik asjad on väga popid seljas. Siis, kui sa näed, et inimesel ei ole ühtki asja seljas, mis oleks lemmikasi, vaid kõik on otse Zarast välja tulnud komplekt. Võiks olla oma maitset, mis on ajaga välja kujunenud. Näiteks veidi kulunud pintsak, aga sa saad aru, et see kuulub inimesega kokku ja nad on parimad sõbrad selle pintsakuga. »

Teine fopaa on lahtised särginööbid. «Kui just lämbumissurm ei ähvarda, siis kanna neid kinni. Aga kui sa pead lahti kandma, siis vaata, et vähemalt maikaäär ei paistaks. Kui tahad minna kostüümipeole ja mõjuda seal Mehhiko gangsterina, siis on see üks õige võte. Aga kui oled lihtsalt Solarise keskuses, siis sa ei taha olla Mehhiko gangster. Pigem ikka särginööbid kinni.»

Kolmas fopaa on kohatud riided. «Näiteks kui sa ei oska sõita mootorrattaga, aga sa käid riides nagu biker. See ei ole ka põhjendatud. Igal riietusel on oma aeg ja koht. Mina olen selle poolt, et dressidega ei tasu minna kuhugi Estonia teatrisse ooperisse. Aga kui sa lähed näiteks vaatama hästi modernset etendust, siis see on okei,» seletas Vetik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles