Schwarzenegger meenutas: Volkswageni esindajad ei olnud nõus diislikütust jooma

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arnold Schwarzenegger
Arnold Schwarzenegger Foto: SCANPIX

Septembri keskel puhkes Volkswagen ümber skandaal, kuna USA keskkonnaamet paljastas, et autotootja on petnud spetsiaalse tarkvara abil heitgaaside näitudega.

Selle tarkvara abil sai Volkswagen näidata diislikütusel sõitvate masinate heitgaaside näite märgatavalt väiksematena, edastab iltalehti.fi.

Nüüd võttis pettuse teemal sõna ekskulturist, filmistaar ja kunagine USA California osariigi kuberner, kes nüüdseks on Hollywoodis tagasi, 68-aastane Arnold Schwarzenegger.

«Olen koos fotograaf John Deckeriga maruvihane. Mäletan, et kui ma kubernerina kehtestasin Californias heitgaaside piirangud, oli Volkswagen valmis meid kohtusse kaebama. Nendega esindajatega kohtudes esitasin küsimuse, et miks nad ei valmista elektriautosid, sain vastuseks, et nende autod sõidavad väga puhta diislikütusega. Jätkasin, et kui see kütus on nii puhas, kas on valmis seda jooma. Loomulikult ei olnud nad nõus seda tegema,» edastas Schwarzenegger Facebookis.

Volkswagen tunnistas, et  heitgaasitestide pettus puudutab 11 miljonit masinat ja palus valetamise eest vabandust.

Volkswagenit võib ees oodata ligi 18 miljardi dollari suurune trahv.

«Loodan, et minu sõnum jõuab autofirmani, sest tarbijatel on õigus nõuda keskkonda vähem kahjustavaid autosid. Ei tohi leppida suurfirma poolt peale sunnituga,» edastas Schwarzenegger.

USAs tuntakse California osariiki kui ühte keskkonnasõbralikumat.

Märulifilmidega kuulust kogunud austerlane Arnold Schwarzenegger oli California kuberner aastatel 2003 – 2011.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles