Missipäeviku 4. päev: kaunitarid õppisid kõndimist

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Miss Globe võistlus on Torontos nüüd juba igapäevase treeningute ja harjutamiste hoo sisse saanud. Terve eilse päeva olid missid hõivatud pealtnäha kõige lihtsama asjaga - kõndimise õppimisega.

Kaari Ann kirjeldab, et hommik algas jälle varajase tõusmisega. «Peale hommikusööki kogunesime hotellis asuvasse suurde saali, kus Miss Globe võistluse koreograaf jagas näpunäiteid ja õpetas, kuidas kõndida kontsadel. Ta on muide meesterahvas ning kontsadel kõnnib ikka kordades paremini kui enamus missikandidaate. Veel Tallinnas ettevalmistusi tehes käisin nädal aega Sixtina tantsustuudios Eghert Sören Nõmme juures õppimas kuidas kontsadel tantsida. Eghertil tuli see ideaalselt välja, minul võttis ikka harjumist, et peale piruette püsti jääda.»

Foto: Erakogu

«Tuleb välja, et treenitud mehed oskavad ideaalselt kõrgetel kontsadel kõndida ja tantsida ning veel naisi õpetada, kuidas seda õigesti tegema peaks. Päris absurdne, sest peaks ju iga neiu seda lausa iseenesest oskama, aga päriselu näitab midagi muud. Praegusel ajal on kõik neiud ja naised läinud rohkem mugavuse teed pidi, kannavad enamus aega sportlikke madalaid jalatseid, mis kõnnakule ilusat naiselikkust kohe kindlasti juurde ei anna. Sellist kõndimisõpetust võiks minu meelest küll algklassidest peale tüdrukutele õpetada, terve elu läheb seda vaja. Pean veel ära mainima, et kontsakingi ja Miss Globe linti tuleb kanda igal pool ning igal ajal ja see on saanud nii harjumuspäraseks, et kui ma Eestis kuskile kodust pean välja minema, siis ilmselt kannan automaatselt ka oma linti.»

Foto: Erakogu

«Kohale on nüüdseks saabunud enamus võistlejaid ning ütleme ausalt, et konkurents on ühest küljest küll väga tihe, kuid teiselt poolt vaadatuna igati teretulnud. Mida rohkem kauneid ning iseloomuga tüdrukuid, seda enam omab selline ettevõtmine nime võistlus. Peale catwalk-õppetunde jagati meid gruppideks ning valmistati ette pressikonverentsil asetleidvaks küsimuste-vastuste vooruks. 90% võistlejatest räägivad igati hästi inglise keelt ning seega viiakse pressikonverents läbi just selles keeles. Harjutusvoorus andsid missikandidaadid juba väga teraseid ning läbimõeldud vastuseid. Päris uhke tunne oli seda kuulata, et meil siin nii targad missikandidaadid üle maailma kokku on tulnud. Ütlus, et ilu ja tarkus ei käi kokku on täiesti vale, käib ikka küll,» on kaunitar kindel.

Foto: Erakogu

Tara lisab: «Harjutuste praktiseerimise ajal oli juba kergelt ka näha, et mõningad neiud on tulnud siia lihtsalt «aega veetma». Selgelt eristusid tõelised võitlejad. Meie koreograaf pidas kõigile pika loengu sellest, kuidas diivatsemisega sellistel võistlustel eriti kaugele tavaliselt ei jõuta ja kasu sellest pole kohe kindlasti. Kõndimisõpetus kestis ka peale lõunasööki edasi kuni õhtuni. Nii mõnelegi tundus tänane päev juba suhteliselt väsitavana ja päev läbi ülikõrgetel kontsadel pani õhtuks jalad lausa valutama. Puhkepaus oli ainult lõunasöögi ajal ja siis treeningud jatkusid. Saabusid veel viimased võistlejad ning õhtusööki nautisime ühes Vietnami restoranis. Kui lõpuks jalad sain voodis välja sirutada, tundus see kõige mõnusama asjana, mida üldse võiks tahta.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles