Leslie Da Bass avaldas uue singli enda oktoobris ilmuvalt viiendalt sooloalbumilt

Meisi Volt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leslie Da Bass, album «Direktor»
Leslie Da Bass, album «Direktor» Foto: promo

Singel kannab nime «Taon Plekki Kokku» ja juhatab sisse 23. oktoobril ilmuva albumi «Direktor».

«Taon Plekki Kokku» on teine singel, mis järgneb kevadel antud avalöögile - «Purjus» singlile. Kui lugu «Purjus», mis sai palju head tähelepanu, on futuliku kõlaga ja elab albumil rohkem oma elu, siis «Taon Plekki Kokku» puhul võib öelda, et väljendab uut albumit tervikuna rohkem.

«Uue plaadi sound on valdavalt elektrooniline ja traati leiab seekord selle pealt mõõdukalt. Kuigi endiselt on tegemist dabassilikult eklektilise materjaliga,» räägib Leslie uuest singlist.

Uus album «Direktor» on Lesliel viies sooloalbum ning koosneb peamiselt eestikeelsetest lugudest. Boonuseks üks inglisekeelne pala. Albumi teemad said komplekteeritud seekord Leslie Da Bassi isiklikust vaatenurgast ja elust, mis eristub näiteks tema teise koosseisu HU? loomingust – HU? tarbeks kirjutab Leslie muusikat eelkõige teistest inimestest. 

«Miks «Direktor»? Võib-olla sellepärast, et vaatan maailma juba mõnda aega eneselegi arusaamatul kombel direktorina, läbi direktori prillide. Juhin erinevaid protsesse, ettevõtet ja loomingulisi tegevusi. Direktoriks ja juhiks olemine eeldab teatud täiskasvanulikku poosi, aga seda ma samas hästi võtta ei oska. Seetõttu tunduski selline albumi pealkiri piisavalt aus ja jabur ühtaegu,» arutleb autor uue albumi nime tagamaadest.

Leslie Da Bass aka Leslie Laasner on mitmekordselt Eesti Muusikaauhindadel pärjatud elektroonika- ja pop-artist, olles võitnud Aasta Elektroonikaartisti, Aasta Meesartisti ja parima pop-plaadi, hittloo ja uustulija tiitleid. Ta on kirjutanud ja väljastanud erinevate koosseisudega ja sooloartistina umbes 20 täispika albumi jagu muusikat. Leslie Da Bassi nime alt hakkas Leslie muusikat välja andma 10 aastat tagasi. Viimatisel muusikaauhindade gaalal auhinda vastu võttes, lubas mees koju minna ja kohe uut albumit kirjutama hakata. Nii ka läks ja uus album «Direktor» on peagi teie ees.

Lesliel on olnud kandev osa ajatute Eesti bändide tekkimisel – olles esimese industrialmetal grupi Pedigree ja indilegendi Borax sünni juures, samuti kaastegev klubiprojekti Holmes koosseisus. Hiljem tuntud kui elektropop-sensatsiooni HU? lugude kirjutaja ja bassimängija ja aina enam tuntust kogumas oma sooloprojektiga Leslie Da Bass.

Kuula Leslie Da Bassi uut singlit «Taon Plekki Kokku» Spotifyst.

Leslie Da Bassi viies sooloalbum «Direktor» ilmub 23. oktoobril digitaalselt, CD-l ja vinüülil. Samal päeval toimub ka plaadiesitluskontsert.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles