Miks ootas rinnavähki surnud Jackie Collins kaks aastat, enne kui ta arsti juurde läks?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jackie Collins
Jackie Collins Foto: SCANPIX

Menuromaanide autor Jackie Collins andis mõned päevad enne surma intervjuu ajakirjale People, milles selgitas, miks ta kohe arsti juurde ei läinud, kui ta rinnast mügariku leidis.

Collins, kes suri 19. septembril 77-aastaselt, teadis rinnas olevast tombist kaks aastat enne seda, kui tal 2009. aastal neljanda astme rinnavähk diagnoositi.

«Ma ei tahtnud sellega tegeleda, sest otsustasin oma peas, et see on healoomuline,» ütles Collins. «Ma olin juba üle elanud ema (rinnavähk), abikaasa (eesnäärmevähk) ja kihlatu (kopsuvähk) kaotuse ja ma ei soovinud perekonnale lisapingeid tekitada. Niisiis jätkasingi rõõmsalt igapäevaelu.»

Ehkki Collins ootas arsti juurde minekuga, soovitab tal naistel oma tervisesse hoolikamalt suhtuda.

«Naised peaksid regulaarselt kontrollis käima, sest see tõesti aitab haigusi varem diagnoosida. Ma tean, et meil kõigil kästakse seda teha, kuid mõned meist on liiga rumalad - mina kaasaarvatud,» nentis Collins. «See oli rumal, kuid see oli minu valik. Nüüd tahan inimestele öelda, et see ei peaks olema nende valik.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles