Coca-Cola Plaza avab uue nüüdisaegse kinosaali

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Filmi «Risttuules» pidulik esilinastus Coca Cola Plazas 26.03.14
Filmi «Risttuules» pidulik esilinastus Coca Cola Plazas 26.03.14 Foto: Tiit Mõtus

Eesti suurim kino Coca-Cola Plaza avab remondis oleva esimese saali uuesti 8. oktoobril, millest saab Põhjamaade kaasaegseim kinosaal maailmatasemel tehnika ja uuenenud sisustusega. 

Coca-Cola Plaza suurim, hetkel ümberehitamisel olev saal avab oma uksed uuesti 8. oktoobril. Forum Cinemase juhi Kristjan Kongo sõnul on saali ümberehitamine väga mahukas ning välja vahetatakse kogu tehnika, sisustus ning heli- ja valgussüsteem. 

«Pärast uuendusi on meie kino suurim saal kahtlemata Eesti ja ka Põhjamaade kaasaegseimat filmielamust pakkuv saal,» kommenteeris Kongo. «Oleme saali ümberehitamisel lähtunud klientide mugavusest ning toome Eestisse Scape kontseptsiooniga täiesti uuel tasemel kino kvaliteedi.»

«Scape saali tuleb Eesti, Baltimaade ja isegi Põhjamaade ainus laserprojektor, mis tagab väga kõrgel tasemel värvid ja teravuse. Oluline muudatus puudutab ka helisüsteemi väljavahetamist, mis asendatakse uue põlvkonna Dolby Atmose heliga. Eraldi Scape saali jaoks on loodud ka suurem ekraan ning mugavad ja senisest laiemad kinotoolid,» lausus Forum Cinemase juht.

Coca-Cola Plaza esimene saal on olnud seni taasiseseisvunud Eestis kõige populaarsem kinosaal. «Septembri alguse seisuga oli meie Tallinna kino suurimat saali külastanud üle 3 miljoni inimese. Tegemist on suurima külastajate arvuga kinosaaliga viimastel kümnenditel,» lausus Kongo. 

Läbi aegade on Coca-Cola Plaza suurimas saalis näidatud ligi 1000 filmi. Kinokülastajate lemmikute hulka kuuluvad eelkõige kogupere filmid. Näiteks vaadatuim film sel aastal on Coca-Cola Plazas olnud «Käsilased», mis on kinno toonud üle 53 000 filmisõbra (suurimas saalis sellest üle 14 000 vaataja). Eesti filmidest on külastajaterohkem olnud sel aastal «1944», mida käis vaatamas 24 380 inimest (suures saalis sellest ligi 8000 inimest). 

Coca-Cola Plaza avati 2001. aasta kevadel 10 saaliga, lisaks eraldi premium-saal A. le Coq Sviit. 14 aasta jooksul on kino pidevalt ajaga kaasas käinud uuendades saalide tehnikat, sisustust, lisateenuste valikut ning kaasajastades e-kanaleid. Viimase aja suurema uuendusena avati selle aasta suvel uus ja mitmekesisema valikuga kinosnäki pood.

Forum Cinemas AS on Eesti suurim kinode operaator, kelle kinodeks on Tallinnas Coca-Cola Plaza, Tartus Ekraan ja Narvas kino Astri. Sel kevadel täitus Forum Cinemase 22 tegutsemisaasta. Alates 2013. aasta maist kuulub Forum Cinemas Põhjamaade suurimasse kinoketti Nordic Cinema Group.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles