Fotod! Ämblikmees Alain Robert vallutas 185-meetrise Pariisi kõrghoone tipu

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rahvusvahelisi rahaülekandeid pakkuv Eesti ettevõte TransferWise kutsus täna pärastlõunal Prantsusmaa panku korrale Pariisi ärirajoonis toimunud aktsiooniga, mis kuulutas vajadust muuta pangateenuseid läbipaistvamaks ja õiglasemaks. 

Prantsuse oma ämblikmeheks ristitud ekstreemronija Alain Robert ronis Pariisis La Défense’is asuva 185-meetrise Engie (endine GDF Suez) ärihoone tippu eesmärgiga saata kohalikele pankadele sõnum – olla ausamad ja läbipaistvamad oma klientide vastu ning lõpetada teenustasude varjamine. Robert tõmbas kõrghoone tippu jõudes lehvima plagu, mis kandis TransferWise’i prantsuskeelset loosungit «Rien à cacher» (e. k. «pole midagi varjata»).

Foto: TransferWise

«Meie ebatavaliste võtete taga on vajadus teadvustada inimestele probleemi, millest nad ei pruugi isegi teadlikud olla – seda, et pangad varjavad klientide eest rahvusvaheliste valuutaülekannete tegelikku vahetuskurssi ja teenustasusid. Selle tulemusena ei tea pangakliendid kunagi, kui palju nad ülekande eest tegelikult maksavad. TransferWise’i eesmärk ongi muuta finantsteenuste maailma oluliselt läbipaistvamaks,» ütles TransferWise’i kaasasutaja Taavet Hinrikus.

Foto: TransferWise

TransferWise‘i varasemate ebatraditsiooniliste kampaaniate hulka kuuluvad hommikumantlites protest Londoni finantspiirkonnas «magavate pankade» vastu, panku läbipaistvusele kutsuv alasti jooks New Yorkis Wall Streeti pangandustänaval ja kollastes kaitsekostüümides protest Barcelonas pankade mürgiste teenustasude vastu.

Foto: TransferWise

TransferWise vahendab täna rohkem kui 700 miljonit euro eest rahaülekandeid kuus, säästes sel moel oma klientide jaoks rohkem kui 31 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles