Lastefilmi «Viplala» esilinastusele saabub peaosaline Géza Weisz Hollandist

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hollandi lastefilm «Viplala»
Hollandi lastefilm «Viplala» Foto: Poster

Esmaspäeval, 28. septembril kell 17:30 esilinastub kinos Artis uus Hollandi lastefilm «Viplala», mis põhineb Annie M. G. Schmidti «Viplala lugudel». Hollandi Suursaatkonna ja levifirma Estinfilm kutsel saabub «Viplala» esilinastusele peaosalist kehastav noor näitleja Géza Weisz.

Vahva koguperefilmi nimiosaliseks on kümnesentimeetrine tegelane Viplala, kes on pärit maalt, kus kõik oskavad võluda, mida nad ise nimetavad tinistamiseks. Kuid Viplala ei oska väga hästi tinistada, ta tunneb seepärast häbi ja otsustab oma maalt lahkuda. Roomanud läbi pika koridori, satub ta perekond Blomi kööki. Härra Blomil, kes lapsi üksi kasvatab, pole eriti aega tegeleda oma lastega; Johannes on häbelik 9-aastane poiss ja Nella Della 12-aastane tüdruk. Lapsed on rõõmsad, et leidsid Viplala näol endale uue sõbra, aga härra Blom ei usu pisikestesse tinistavatesse päkapikkudesse. Kuid siis muudab Viplala kogemata kõik pereliikmed endasuurusteks ega suuda neid tagasi tinistada. Nii algabki pisikeste inimeste seiklus suures maailmas.

Film on dubleeritud eesti keelde Wavelength Studios. Tegelastele annavad hääled Mart Müürisepp, Piret Kalda, Helene Vannari, Raivo Mets, Mikk Kaasik, Anti Kobin, Aurora Künnapas, Dagmar Oja, Maiken Schmidt ja Kaspar Velberg.

Veel enne esilinastust, 28. septembril kell 15:00 avab režissöör Tim Oliehoeki film «Viplala» koolinoortele suunatud filmisarja «Kirjandus kinos» uue hooaja. Juba välja müüdud seansi järel kohtuvad lastega nii Géza Weisz kui ka Viplala eesti keeles rääkima pannud NUKU näitleja Mart Müürisepp.

30-aastane Géza Weisz on tuntud Hollandi režissööri Frans Weiszi poeg. Ta on kaasa teinud üheksas mängufilmis ja arvukates telesarjades. Poole oma elust ekraanil olnud noore näitleja jaoks oli Viplala roll teine peaosa mängufilmis.

Külalise visiiti Eestisse toetab Hollandi Suursaatkond. Filmi levitab Estinfilm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles