Homme algav kolmas Viljandi Music Walk koondab kokku arvukalt kultuurisündmusi

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vetiver
Vetiver Foto: promo

Viljandi Music Walki (VMW) ümber koondunud tegevuste ja osalejate ring suureneb praktiliselt iga päevaga. Lisaks tavapärasele, mööda linna hajutatud kontsertprogrammile toimub kolme päeva jooksul erinevates kõrvaltänavates ja nurgatagustes tegevusi igale maitsele.

Ametliku alguse saab ka Viljandi linna päeva tähistav nädalalõpp juba reede, 18. septmbri õhtupoolikul kell 17.00 Viljandi kunstikooli uue maja hoovilt ja lõppeb pühapäeva 20. septmbri pärastlõunal kui Sepa tänava peo viimased külalised on lahkunud.

VMW nädalalõpp koondab endas  kokku nii kontserdi- ja teatrimajades toimuva kui kogukondlikud tegevused – osa saab kümnest kontserdist, toimub Ugala teatri hooaja esimene etendus ja nende ajutise maja avamine, mööda linna saab tuuritada jalgratastel Tour d’ÖÖ raames, toimub Eestis ainulaadne tänavaturgude päev, linnaliinibussides mängivad pilli pärimusmusmuusikud, Kultuuriakadeemia korraldab linnnaruumis performance’ite päeva ja avatakse hulgaliselt pop-up poode ja kohvikuid. Lisaks mängib oma rolli ka Viljandi linn ise, mida korraldajad ärgitavad uue nurga alt avastama või taasleidma.

Erilist rõhku on festivalil seekord pandud toidule – kõikides VMW kontserdipaikades pakub kõhutäidet erinev toitlustaja ja ka siin on fookus köökidel, mida muidu Viljandis ei näe või asuvad kohtades, kus neid oodata ei oskaks. Nii saab näiteks nukuteartis toimuval kontserdil sushit ja tenniseväljakutel paneb grilli tossama Balti jaama legendaarne hamburgeriurgas Burger Box.

Kõige tähtsamal kohal sel nädalalõpul on aga ikka muusika. Kolmel päeval astuvad üles ansmblid ja DJ-d meilt ja mujalt. Reedese kontsertprogrammi avab VMW kõige kaugem külaline – San Francisco indie-band Vetiver, laupäeval saab erinevates kohtades osa veel Vaiko Epliku, Kreatiivmootori, Gorõ Lana, Leikki ja arvukate DJ-de ülesastumistest.

Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Viljandi Music Walk on kolmandat korda toimuv kultuurilis-kogukondlik muusikaüritus, mille omapäraks on, et esinejad ja kontserdipaigad ei kordu kunagi. Nii on esinemispaikadeks olnud näiteks raamatukogu, taaskasutuskeskus, koolimaja hoov ja mitmed teised mitte just kõige igapäevasemad kontserdikohad. Lisaks muusikale saadavad VMW-d  arvukad tegevused linnaruumis, mis toimuvad enamasti kohaliku kogukonna initsiatiivil. Festival on oma kontseptiooniga pälvinud palju tahelepanu, tänavu andis Viljandi linnavolikogu Viljandi Music Walkile linna kultuuripreemia.

Vaata lähemalt esinejate ja kontserdipaikade kohta siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles