Mirtel Pohla: ma ei tunne enam, kust läheb piir töö ja eraelu vahel

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mirtel Pohla
Mirtel Pohla Foto: Erlend Štaub

Alates 17. septembrist linastub režissöör Veiko Õunpuu uus mängufilm «Roukli» kinodes üle Eesti. Filmis teeb kaasa ka tuntud näitlejanna Mirtel Pohla, kes rääkis intervjuus lähemalt vabakutselise elust ja filmist endast.

Pärast teatrist lahkumist oli Mirtel Pohlal paar kuud rahulikku aega, mil töötas väga vähe ja käis joogas, oli, istus ja jalutas ehk püüdis teha mitte midagi.

«Vabakutselisena on mu graafik muutuv ja ma ei tunne enam, kust läheb piir töö ja eraelu vahel, see on kõik üks voogav liikumine,» rääkis näitlejanna Müürilehele vabakutselise elust.

Filmi-ja teatristaari elu oli seni kulgenud teismoodi, pärast lavakooli lõpetamist läks naine teatrisse tööle ja kõik oleks olnud nagu ette määratud. «Minu elu teeb huvitavaks ja samas hoomamatuks see, et ma ei tea kunagi, mis ajal mingi asi lõppeb või uus algab,» tõdes Pohla, et naudib praegust seisu.

Foto: Kaader filmist

Veiko Õunpuu filmi «Roukli» tegemise käigus tajus Pohla, et loominguline protsess peab olema mänguline ning seda saab ainult usalduse keskel.

Lisaks avaldas Mirtel Pohla, et meie ühiskonnas on mõned asjad, millest ta tunneb puudust. «Kaastundest ja sallivusest mõnikord tunnengi. Ja inimlikust ühtekuuluvusest, mis seisaks väljaspool rahvust või religioosseid, seksuaalseid või muid seesuguseid tõekspidamisi.»

Kogu intervjuud Mirtel Pohlaga loe SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles