Võrno ja Oja roadshow'le annab olulise panuse ka muusik Jaan Pehk

Meisi Volt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hannes Võrno ja Peeter Oja tulevad lavale värske roadshowga
Hannes Võrno ja Peeter Oja tulevad lavale värske roadshowga Foto: promo

9. oktoobril esietenduv Hannes Võrno ja Peeter Oja roadshow “EESTI 99” toob lisaks legendaarsetele koomikutele lavale armastatud muusiku Jaan Pehki.

Pehk teeb läbi etenduse olulise lavarolli ning lisaks on Jaan Pehk ka lavastuse helilooja. 

«EESTI 99» on komöödialavastus, kus tänapäeva Eesti elu harutatakse lahti läbi lapsepõlvekirjanduse lemmiktegelaste. Laval luuakse karakterid, kes on kohandatud tänapäeva ühiskonna liikmeteks ning lugu tuuakse vaatajani läbi parima absurdihuumori. 

Lavastuse peategelane asub teele tema jaoks täiesti uues ja avastamata maailmas. Oma teekonnal kohtab ta mitmeid värvikaid ning kohati tugevalt nihkes tegelasi ja karaktereid. 

Ühe läbiva karakteri loob ka muusik Jaan Pehk. 

Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

«Jaan Pehki loodav tegelane on lavastuse seisukohalt ülioluline karakter. Sisuliselt võib öelda, et kui ei oleks seda tegelast ei oleks ka peategelast. Kui Peategelane ei eksiks selle tegelase ja tema reeglite vastu, ei saaks see lugu üldse alatagi. Pehki tegelane ilmub publikule juba esimeses stseenis ja jääb meid varjuna saatma läbi lavastuse, tuues lõpus ka väga ootamatu lahenduse kõigi jaoks. Kuid oluline on välja tuua ka asjaolu, et Jaan Pehki loodav karakter ei ole tähtis ainult selles lavaloos vaid on tähtis kogu Eesti kultuuriloos ning -pärandis. Pehki tegelane on muidugi ka üsna vastuoluline. Vahest juba seetõttu, et olles küll pärit aegade algusest ilmub ta etenduses kõige virtuaalsemal kujul kasutades mitmeid multimeedia lahendusi nii helis, kui pildis,» rääkis «EESTI 99» produtsent Karl Kermes.

Nordea Kontserdimajast algav kahevaatuseline road-show räägib vaatajale peategelase Jussikese loo. Roadshow «EESTI 99» viib peategelase, Jussikese teekonnale Eesti rahva kõige pühamasse paika ning selle teekonna jooksul saame me aimu veel üheksa karakteri ja inimtüübi elust ja maailmavaatest. Nende tegelastega oleme me kõik kohtunud lapsepõlveraamatutes, kuid terane vaataja tunneb kohati ära ka mõne tänase avaliku elu tegelase või ühiskonnas domineeriva inimtüübi. 

Foto: promo

«EESTI 99» on repostmoderne, mis tähendab uuesti taasloodud. See on kogu Eesti vaimuvara uuskasutuse taaskasutus. 

Roadshow  lubab värvikaid karaktereid, rohkelt naeru ja ei mingit poliitilist korrektsust. Autoriks on eluekspert Marek Reinaas, materjali toob lavale Teater POINT ja produtsent Karl Kermes.

Roadshow kulgeb läbi Eesti suurimate teatrisaalide. Pileteid müüb Piletilevi ning etendusi antakse vaid täismajadele.

Oktoobris toimuvad etendused: 

9. oktoobril ESIETENDUS NORDEA KONTSERDIMAJAS

10. oktoobril RAE KULTUURIKESKUSES

11. oktoobril PÄRNUS ENDLA TEATRIS 

12. oktoobril TARTUS VANEMUISE SUURES MAJAS

14. oktoobril MOOSTE MÕISA FOLGIKOJAS

16. oktoobril HALJALA RAHVAMAJAS

17. oktoobril HALJALA RAHVAMAJAS

18. oktoobril PÄRNUS ENDLA TEATRIS 

19. oktoobril TARTUS VANEMUISE SUURES MAJAS

20. oktoobril PAIDE KULTUURIKESKUSES

21. oktoobril VILJANDIS PÄRIMUSMUUSIKA AIDAS

23. oktoobril VALGA KULTUURIKESKUSES

24. oktoobril VILJANDIS PÄRIMUSMUUSIKA AIDAS

25. oktoobril PÄRNUS ENDLA TEATRIS 

26. oktoobril TARTUS VANEMUISE SUURES MAJAS

27. oktoobril KURESSAARE KULTUURIKESKUSES

28. oktoobril KURESSAARE KULTUURIKESKUSES

31. oktoobril VÕRU KANDLES

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles