Lapsepuhkusel Merle Liivak kogub raamatule toetust

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lapsepuhkusel viibiv ajakirjanik Merle Liivak
Lapsepuhkusel viibiv ajakirjanik Merle Liivak Foto: Gabriela Liivamägi

Lapsepuhkusel viibiv ajakirjanik Merle Liivak avaldab peagi Kahvliahvi kokaraamatu, mis on asunud Hooandjas hoogu koguma. Inspireerivate lugude ja imeliste fotodega kogumik tõotab kujuneda paljude Eesti perede lemmikretseptiraamatuks.

Neli aastat tagasi mittetulundusliku Kahvliahvi kokakooli käima lükanud Merle Liivak ja raamatu kaasautor-fotograaf Hele-Mai Alamaa, kel mõlemal kolm last, toovad raamatu tegemise põhjuseks isikliku vajaduse: just see raamat on nende köögiriiulilt puudu. «Kuigi täna lausa uputab kokaraamatutest, on mul igapäevaselt raske leida üles just need kullaprooviga retseptid, mida hea perele süüa tehes ette võtta,» ütleb Merle. «Olen igatsenud raamatut, mis mind ei pelutaks – ei oleks liiga peen ega lõhnaks liialt välismaa järele ning kust ma leiaksin oma perele uusi tervislikke argiroogasid ja säravaid pidupäeva lemmikuid.»

Novembris ilmuv raamat juhindub Kahvliahvi kokakooli ideest innustada lapsevanemaid kaasama oma lapsi toidu valmistamises. «Julgen väita, et see on esimene kodumaine kokaraamat, kus on omal kohal laste toiduste käte ja hoogsalt segamini söögilaua poeesia ehk lastega pere reaalsus,» ütleb Merle Liivak.

Kokaraamatus esitleb kümme inspireerivat Eesti pere oma lemmikretsepte, nende seas näitleja Karin Rask koos jäätisemeistrist kaasa Rasmusega, Viljandis asuva Rohelise maja kohviku pererahvas Kaari ja Enn Onnid ning Indiast maitseid kaasa toonud ajakirjanik Elis Aunaste

Foto: ARNO SAAR

Merle Liivak kutsub üles Kahvliahvi kokaraamatule Hooandjas hoogu andma. Toetajatele pakutakse vastutasuks lisaks raamatule veel teisigi mõnusaid kingitusi. Jooksvat infot leiab Facebookist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles