Presidendi kaunis lätlasest kaaslane: vana sõber või kallim?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Toomas Hendrik Ilves ja tema kaaslanna Ieva Kupce
President Toomas Hendrik Ilves ja tema kaaslanna Ieva Kupce Foto: Eero Vabamägi

Läinud reedel saabus president Toomas Hendrik Ilves tuntud helilooja Arvo Pärdi juubelile kauni mustas kleidis saatjanna, Ieva Kupce, Läti kaitseministeeriumi kõrge ametniku seltsis. Läti ajakirjanduse andmetel tunnevad Ilves ja Kupce teineteist juba Euroopa Parlamendis töötamise aegadest. Kas tegemist on riigipea uue kallimaga või lihtsalt vana sõbraga?

Läti portaali skaties.lv andmetel jälgib Kupce aktiivselt Ilvese tegevust sotsiaalvõrkudes. Kupce pole Postimehe andmeil abielus, kuid tal on poeg, kelle isa on Läti saadik Kreekas Ivars Pundurs.

Presidendi pressiesindaja Toomas Sildam kommenteeris napisõnaliselt: «President Toomas Hendrik Ilvese külaline Arvo Pärdi 80. sünnipäeva kontserdil Noblessneri valukojas oli Läti kaitseministeeriumi küberjulgeolekupoliitika üksuse juht Ieva Kupce. NATO 2006. aasta Riia tippkohtumist ette valmistanud ja nüüdne Läti küberjulgeolekupoliitika valdkonna juht Ieva Kupce on president Ilvese kauaaegne sõber.»

Foto: Eero Vabamägi

Erinevad allikad aga on Postimehele kinnitanud, et Ilves ja Kupce suhtuvad teineteisesse eriliselt vähemalt kaks aastat.

Kas aga tegemist on tõesti lihtsalt vanade sõpradega või praeguste kallimatega, ei oska aga öelda. Eks aeg näita!

Toomas Hendrik Ilves ja Evelin Ilves lahutasid 11 aastat kestnud abielu aprilli lõpus. Evelin Ilves liigub viimasel ajal avalikkuse ees noore muusiku Siim Rikkeriga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles