Esimene kord ajaloos! «Kodutunne» ja «C-Komando» panevad seljad kokku

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Telsaade «C-Komando»
Telsaade «C-Komando» Foto: Kanal 2

Kanal 2 telesaated «Kodutunne» ja «C-Komando» on oma ülesandeks võtnud hätta sattunud eestimaalaste aitamise – kumbki omal moel. See on aga teadaolevalt esimene kord ajaloos, kui kaks saadet ühinevad, et üht Eesti peret aidata.

Mariana ja Miku kahelapseline pere elas Kose vallas Orul. Tänavu jaanuaris muutis tulekahju nende kodu elamiskõlbmatuks. Ehkki perel oli kodukindlustus ja lisaks veel ka õigusabikindlustus, mille makseid nad olid mitu aastat igakuiselt tasunud, leidsid mõlemad kindlustusettevõtted, et ei ole kohustatud noort peret aitama. Üks ajas süü ehitusvea kaela – kaminakorsten oli ehitatud taladele ja seinale liiga lähedale. Teine leidis, et potentsiaalne kohtuvaidlus suure kindlustusettevõttega on liiga mahukas ning seda pole siiski rentaabel toetada. «Kellelegi aga ei loe, et perekond pole ise seda maja ehitanud, vaid usaldanud professionaalseid ehitusfirmasid, kes justkui peaksid sellealaseid seadusi ja reegleid tundma,» ütleb Lahtein.

«Tänaseks on olukord selline, et see noor pere maksab igal kuul pangalaenu kodu eest, kus nad elada ei saa ja lisaks veel ka üürikorteri kulusid – selle kõrvalt pole neil endil aga mitte kuidagi võimalik põlenud kodu taas elamiskõlbulikuks renoveerida.»

«C-Komando» saatejuht Carmen Pritson-Tamme ütleb, et juhtumit põhjalikumalt uurimata ei väida nad, et kindlustusfirmad käituksid seadusevastaselt. «Küll aga on selles loos kindlasti õpetlikke nüansse meie kõigi jaoks. «C-Komando» meeskond soovib nende välja toomisega aidata nii Mariana ja Miku peret kui ka kõiki teisi koduomanikke, kes on sõlminud või plaanivad sõlmida kindlustuslepingu.»

Aitame koos noore pere jõuluks taas oma koju! Avatud on annetusarve: EE382200221049870559 (OÜ Õuetuba). Selgitusse märkida «Marianale ja Mikule!»

Seda, kuidas kummalgi telesaatel õnnestus noort peret aidata, näeb televaataja «Kodutunde» ja «C-Komando» sügishooaja lõpusaadetes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles