Keskraamatukogu pakub romantikat

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tallinna keskraamatukogu alustab esmaspäeval, 1. novembril uue kontserdisarjaga “Õhtupoolik romantilise muusikaga”, kui kell 17 musitseerivad raamatukogus Mari-Liis Vihermäe flöödil ja Mai Ots klaveril.

Mari-Liis Vihermäe on lõpetanud Saksamaal Karlsruhe riikliku muusikakõrgkooli flöödi erialal. Ta töötab Eesti Riiklikus Sümfooniaorkestris.

Mai Ots on lõpetanud Eesti muusika- ja teatriakadeemia magistrantuuri klaveri erialal. Klaveriõpetaja töö kõrvalt Tallinna muusikakoolis täiendab ta end Eesti muusika- ja teatriakadeemias kammermuusika erialal.

Kontserdil kõlab muusika Heino Ellerilt, W. A. Mozartilt, Henri Dutilleux’lt ja Carl Reineckelt.

Kontsert on tasuta.

Et 2010. ja 2011. aastal tähistatakse romantiliste heliloojate Fryderyk Chopini, Robert Schumanni ja Ferenc Liszti 200 aasta juubelit, ongi kontserdisari “Õhtupoolik romantilise muusikaga” korraldatud juubeleid silmas pidades, kuid kontsertidel on kavas romantilisi helitöid ka teiste ajastute heliloojatelt.

Peamiselt kõlab sarjas kammermuusika. Esitajateks on nii muusikakoolide õpilased kui ka juba tuntust kogunud interpreedid.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles