Rock Cafes annavad kontserdi neli põnevat metalbändi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rock Cafe lavale astub neli võimsate riffide ja põneva  soundiga varustatud metalbändi – Emphasis, Portread ja XS Denied Eestist ning Berserker Leedust
Rock Cafe lavale astub neli võimsate riffide ja põneva soundiga varustatud metalbändi – Emphasis, Portread ja XS Denied Eestist ning Berserker Leedust Foto: promo

19. septembril astuvad Rock Cafe lavale neli võimsate riffide ja põneva  soundiga  varustatud metalbändi – Emphasis, Portread ja XS Denied Eestist ning Berserker Leedust.

Foto: promo

Sümfo-proge-pauermetali kooslus Emphasis sünteesib klassikalisi harmooniaid, ekspressiivseid kitarrikäike, ainulaadseid rütme ja tundlikke meloodiakäike ooperidiiva Anna «Roxanna» Ganina võimsa vokaaliga.

Viie tegutsemisaasta jooksul on bänd tuuritanud üle Eesti ja andnud kümneid kontserte ka väljapool riigipiire – muuhulgas on sooritatud Baltikumi-Soome tuur koos põhjanaabrite dark-metal bändiga Teardown ning jagatud lava oma skene oluliste nimedega nagu Arkona, Testament, Marduk, Skyforger jpt.

2013. aastal üllitati suure lombi ja idapiiri taga positiivseid arvustusi kogunud mini-album «Into Infinity» (2012) ning figureeriti looga «Hopeless» rahvusvahelisel «Ladies First» metalkogumikul. Tänavu sügisel on oodata Emphasise debüütalbumit «Revival».

Foto: promo

Atmosfäärilise metali seitsmik XS Denied miksib raskeroki riffe pauermetali meloodiate ja progesümfooniatega ning tembib saadud saundikokteili eksistentsialistlikust ängist kantud lüürikaga.

Klassikalist muusikakoolitust elukestva iseõppega kombineerivad bändiliikmed eesotsas vokalisti Tatjana Jelissejeva-Sohhani’ga on oma mõjutajaina nimetanud nii klassikat, kui folki. Tänavu juulis ilmus XS Denied debüütalbum «Follow the Sign», mis on allalaaditav ka bändi Bandcamp lehelt.

Sõgeda Põhjala sõdalase järgi nime saanud Leedu meloodilise metali rünnakrühma Berserker’i loomingus leiavad lunastust indiviidi ja inimkonna sise- ja välilahingud – isiklikest tundmustest moodsate foobiateni, sotsiaalsest ebaõiglusest eluslooduse hävitamiseni. 

Eepiliste meloodiate, apokalüptilise lüürika ja Agnieška Volčeki vokaalakrobaatika ühendatud jõududega meelitatakse jüngrid osa saama omalaadsest maagilisest realismist, mille konserveeritud versiooni saab testida bändi tänavu ilmunud debüütalbumilt «Dark Worlds Collide».

Kolm aastat tagasi moodustunud Portreadi käivitavaks mootoriks on 90ndate surmametalli pioneeri Obscured liikmed ning visuaal-vokaalseks võtmekujuks Superstaari-saatest tuttav lauljatar Anne Arrak.

Üheskoos sümfoonilise metali kursil jätkaval kollektiivil on ette näidata nii relvitukstegevalt riffe kui süvamelanhoolseid harmooniaid; samuti roboti vaatenurgast esitatud lugu inimese igavesest püüdlusest olla jumala sarnane.

Foto: promo
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles