Pildid! Jaanus ja Robin Nõgisto filmisid salajases Viimsi koopas

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Kaydara» võtted
«Kaydara» võtted Foto: Erakogu

Eile päikseloojangul filmiti Viimsis vähestele tuntud koopas visuaale Peeter Vähi suurteose «Müstilisel Kaydara-maal» tarvis. Isa ja poja tandem Nõgistod loovad oktoobris esietenduvale grandioossele muusikateosele kogu videolavastusliku poole.

«Viimsi koopas filmitu on vaid osa videoinstallatsiooni projektist, mis «Kaydara» tarvis filmitakse», ütles teose autor Peeter Vähi. «Võtted toimuvad veel Hiiumaal ja Kiviõli kandis. Eesmärk on luua muusikale lisaks müstiline visuaal, mis viiks kuuljad-vaatajad loo sisse,» lisas helilooja.

Enam kui 200-liikmeline kooslus, kuhu kuuluvad Eesti Rahvusmeeskoor, tütarlastekoor «Ellerhein», Eesti Riiklik Sümfooniaorkester, vokaalsolistid ja lisapillimehed, esitavad oktoobris Tallinnas ja Tartus helilooja Peeter Vähi uudisteose «Müstilisel Kaydara-maal».

Loo narraatorina astub esmakordselt sellises rollis üles Tanel Padar.

Foto: Erakogu

«Müstilisel Kaydara-maal» jutustab loo kolme noore mehe sissepühitsemisriitusest - nende teekonnast varjude maailma, mille valitsejaks on teadmiste ja kulla jumalus Kaydara.

Peeter Vähi sai hinnalise idee Aafrika ekspeditsioonil aastatel 2012-2013, mille raames läbiti 24 Musta Kontinendi riiki. Teoses on pärimuste kõrval kasutatud palju helilooja isiklikke muljeid ja läbielamisi selle füüsiliselt ja moraalselt väga raske retke jooksul.

Foto: Erakogu

«Müstilisel Kaydara-maal» esmaettekanded toimuvad 10. oktoobril Tartu Vanemuise kontserdimajas ja 11. oktoobril Estonia kontserdisaalis. Piletid on eelmüügis Piletilevis.

Lisainfot leiate Facebookis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles