Rannap ja Hirv kirjutasid hingedepäevaks uue suurteose

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Rannap.
Rein Rannap. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Teisipäevasel hingedepäeval tuleb kell 19 Tallinna Jaani kirikus esiettekandele Rein Rannapi ja Indrek Hirve suurteos “Hingelinnud I”.

Rein Rannapi sõnade järgi on teose helikeel terviklik ja väljapeetud.

“Kuid eks paljud osad ühenda mu isikupärase käekirja kaldumisega kuhugi tuntavasse stilistilisse suunda,” lisas Rannap. “Nii on kohati tunda kergeid suunavaid mõjutusi tänapäeva suurte heliloojate käekirjadest; kohati on aga neist suurem eestimaise karge pop-, folk-, rahva- või rokkmuusika inspireeriv mõju. Tervikuna kuulub teos klassikalisse muusikasse, olles ilmsete kergema muusika mõjudega ehk siis crossover. Näen paljudele osadele 36st ka võimalust olla hiljem iseseisvalt ette kantud, kas koori-, laste- või kergemuusikalauludena.”

Teose kannavad ette Bonzo, ETV mudilaskoor, lastekoor, vilistlased, koormeistrid Lii Leitmaa ja Õnne-Ann Roosvee ning Tallinna kammerorkester. Kammerorkestrile on lisatud trompet, harf, naturaalkitarr, löökpillid. Dirigent on Toomas Vavilov.

Just lugu õppinud lapsed olid vaimustuses teose rokilikust-džässilikust helikeelest, koorijuhid aga teose sügavast ja liigutavast tekstist.

Autorite teatel peaks teos jääma oma väärt tämapäevase poeesia ja lastele lähedase helikeelega paljude kooride ja ansamblite repertuaari.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles