Lennureisija sai ülekaalulise kaaslase tõttu piletiraha tagasi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Istekoht on paljudele reisijatele oluline.
Istekoht on paljudele reisijatele oluline. Foto: SCANPIX

Kanada lennufirma maksis lennupileti raha tagasi naisele, kes sattus lennul istuma ülekaalulise kaasreisija kõrvale.

Naise sõnul kasutas ülekaaluline ka osa tema istmest, kirjutab news.com.au.

Janet Ogilvie sõnul sattus ta täbarasse olukorda septembris Porter Airlines lennul Halifaxist Ottawasse.

Ogilvie kinnitusel leidis ta aknaaluselt kohalt istumas naise, kes võttis enda alla ka poole tema istmest, mis oli vahekäigu pool.

Naine lisas, et kaaslase selgroog ei olnud mitte istme keskel, vaid kahe istme vahepeal ning see isik vajas ka turvavöö pikendust.

Kuna lennuk oli täiesti välja müüdid, pidi naine end mahutama istmel umbes 25 sentimeetrisele alale. Lend kestis üks tund ja 45 minutit.

Ogilvie kinnitusel tuli tal terve lennu aja olla paremal küljel.

«Ma ei saanud oma vasakut kehapoolt istmele panna, kuna see paks naine oli seal. Ta oli terve lennu mu keha vastas,» meenutas kanadalanna.

Ogilvie esitas lennufirmale kaebuse ning talle pakuti esialgu 100 Kanada dollarit kompensatsiooniks.

Naine ei jätnud jonni ja selgitas lennufirmale, et ta maksis koha eest täishinna, kuid ei saanud istet peaaegu üldse kasutada.

Lõpuks maksis lennufirma naisele ta piletiraha 200 Kanada dollarit tagasi.

Porter Airlines esindaja Robert Deluce sõnas, et nad püüavad oma personali paremini treenida, et tulevikus selliste olukordade tekkimist ennetada.

Mitmed küsitlused on näidanud, et tavakaalus inimesed ootavad, et ülekaalulised ostaksid kaks kohta, et nad korralikult istuma mahuksid ja teisi reisijaid kannatama ei paneks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles