Pildid: Mr. Bean sai 25-aastaseks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Veerand sajandit tagasi ilmus esmakordselt televaatajate ette Briti koomiku Rowan Atkinsoni kehastatav tegelane Mr. Bean.

Mr. Bean tegi Atkinsonist ülemaailmse kuulsuse ja ta kuulsus jätkub seni, edastab news.com.au.

Atkinson astus juubeli puhul Londoni kesklinnas Buckinghami palee juures Mr. Beanina üles. Teda eskortis sinna politsei.

Ta sõitis rohelise Miniga, mis on tuntud «Mr. Beanist».

Rowan Atkinson lõi ebatavalise Mr.Beani tegelaskuju kui õppis Oxfordi ülikoolis magistriõppes.

«Mul paluti Oxfordis teha ühe lava-show jaoks sketš. Ma ei ole kunagi midagi kirja pannud, sest mulle ei meeldi kirjutada. Mulle anti 48 tundi aega luua tegelaskuju. Seisin siis peegli ees ja hakkasin näoilmeid tegema ja just neist sündi sürrealistlik, mitte eriti jutukas tegelane,» meenutas näitleja.

Atkinsoni sõnul ei kandnud see tegelane esmalt nime Mr. Bean, vaid ta käis läbi erinevad köögiviljad, kuni jõudis oani (inglise keeles bean).

Näitleja lisas, et ta kaalus ka mõne linnunime kasutamist, sest köögiviljad ja linnud on kõige naljakamate nimedega.

«Lõin Mr. Beani karakteri sellise, et ta käitub nagu umbes üheksa-aastane väike poiss. Samas saab teda teatud sorti anarhistiks pidada. Ta jälgib reegleid seni, kuni need talle sobivad,» selgitas staar.

Atkinsoni sõnul on Mr. Beani vanusega, üheksa-aastane, selgitatav ka see, miks tal on kaisukaru.

Telesarja «Mr. Bean» on kokku vaid 14 osa, mis valmisid 1990 – 1995. Sarja põhjal valmis kaks filmis: «Bean: The Ultimate Disaster Movie» (1997) ja «Mr. Bean´s Holiday» (2007).

Atkinsoni sõnul on talle Mr. Bean jäänud eluks ajaks, sest teda tervitatakse mitte ta pärisnimega, vaid kutsutakse Mr. Bean.

«See on tüütav, sest ma ei ole oma tegelaskuju suur fänn. Tema kehastamine oli minu jaoks töö ja mul on Mr. Beaniga armastuse/vihkamise suhe. Mulle meeldib selle tegelaskuju juures ta arrogantsus, isekus, naeruväärsus, lapsikus, kuid ta isik üldiselt mulle ei istu,» selgitas näitleja.

1993. aastal sõnas Atkinson ühes intervjuus, et tal on olemas viimase episoodi idee.

«Mr. Bean näeb kosmoselaeva maandumas ja ta peatab auto. Ta vaatab üles ja siis avaneb aluse uks, millest paistab heledat valgust. Siis hakkab suur hulk Mr. Beane sellest välja astuma. Nad kõik annavad tegelikule Mr. Beanile kätt ja patsutavad õlale öeldes, et tore teda kohata,» lausus Atkinson.

Ta jätkas, et lõpuks lahkuvad Mr. Beani teisikud, aluse uksed sulguvad ja kosmoselaev lahkub Maalt.

Kahjuks ei saanud see idee kunagi teoks.

Viimati nägi Mr. Beani avalikkuses 2012. aasta Londoni olümpiamängude tseremoonial.

«Ma mängisin seda tegelast pikka aega ja ma olen nüüdseks Mr. Beanile head aega öelnud. Ma ei kavatse teda enam kehastada, sest minu jaoks ta ei vanane,» lausus Atkinson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles