Video: 1990. aastate saksa hitist sai põgenike halva kohtlemis protestipala

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria põgenikud
Süüria põgenikud Foto: SCANPIX

Saksamaal 22 aastat tagasi lindistatud neonatside vastasest palast «Schrei nach Liebe» on saanud uuesti hitt, millega protestitakse asüülitaotlejatesse halva suhtumise vastu.

Ansambli Die Ärzte pala uuesti populaarseks muutumise taga on Alam-Saksimaa muusikaõpetaja Gerhard Torgesi poolt augusti lõpul Facebookis ja Twitteris käivitatud kampaania.

Torges kutsus inimesi üles protestima selle palaga võõrviha ja äärmusparempoolsuse vastu.

Muusikaõpetaja arvas, et «Schrei nach Liebe» sobib ideaalselt praeguse olukorraga, mil Euroopasse saabub tuhandeid põgenikke ja kelle vastu on tekkinud viha, kuna nende tõttu tuli hakata ressursse kulutama ja ümber jaotama.

Ansambel Die Ärzte toetab Torgesi kampaaniat. Kampaaniast saadav tulu plaanitakse annetada asüülitaotlejatega tegelevale Pro Asyl organisatsioonile.

1990. aastatel kerkis «Schrei nach Liebe» Saksamaal muusikaedetabelite etteotsa hoolimata sellest, et mitmed raadiojaamad keeldusid seda palas kuuldavate roppuste tõttu mängimast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles