Video! Jalmar Vabarna avameelne intervjuu «Radaris»: kuulsuse ja rikkusega pole midagi peale hakata!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalmar Vabarna
Jalmar Vabarna Foto: Kanal 2

Kuues folkansamblis musitseeriv Jalmar Vabarna on Eesti kõige nõutum meesmuusik. Curly Stringsis, Trad Attackis, Zetodes jt bändides leiba teeniv Jalmar rääkis saates, kuidas muusikuna jõukaks saada ning tutvustas oma Setumaa talu.

«Kui ma esimest korda siia tulin, siis oli rohi ninani,» räägib Eesti hõivatuim meesartist Jalmar Vabarna tänaõhtuses Radaris oma Värska külje all asuvast talust. «Hakkasin trimmeriga tee äärest tulema. Kui olin kümme meetrit ära niitnud, siis vaatasin, et juba hakkab looma!»

Jalmar on vana talu taastanud sõprade abiga. Esimesel suvel korraldatud koristustalgute käigus leidis ta mitu arstikappi, vanu tööriistu ning isegi arstivoodi.

Foto: Kanal 2

Tõelise setuna rääkis Jalmar saates perfektselt setu keelt, kostitas külalisi hansa ja oma aia õuntega ning viis kõige tipuks saatemeeskonna lähedal asuvale järvele veelauda sõitma.

Jalmaril on plaan esineda igas maailma riigis. Seda plaani täidab ta hooga, sest järgmine kord saab teda Eestis esinemas näha alles jõulude paiku, seni reisib ta ringi Vladivostokist USAni.

Foto: Kanal 2

Lõppenud suvel andis Jalmar 70 kontserti, mõnel päeval koguni kaks tükki järjest. «See on väljapääsmatu olukord praegu. Kõik asjad on osutunud populaarsemaks kui ma ette kujutasin,» kirjeldas ta.

Vaata «Radari» saatelõiku allpool!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles