Video! Maire Aunaste saatejuhtide vahetuse eel: ma kardan!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Televisioon tähistas 19. juulil 60 aasta möödumist esimese telesaate eetrist.
Maire Aunaste
Eesti Televisioon tähistas 19. juulil 60 aasta möödumist esimese telesaate eetrist. Maire Aunaste Foto: Viktor Burkivski

ETV-st poliitikasse suundunud legendaarne Maire Aunaste astub täna taas ekraanile ning asub Vahur Kersnaga «Ringvaadet» juhtima. Aunaste, kes oli saatejuhtide vahetuse idee autor, tunnistas, et kahetseb siiani, et selle mõtte üldse välja käis.

Foto: Viktor Burkivski

«Ega ma ei olegi hea meelega nõus. Kui ma aasta tagasi käisin välja selle idee ühel metsakooli nõupidamisel, kus olid ETV inimesed, et me võiksime sügist alustada saatejuhtide vahetusega ja Mart Normet kirtsutas kulmu selle peale ja ei võtnud ideest kinni, siis mind pani väga imestama, et kolme kuu pärast ütles ta, et Maire, me teeme selle idee ära. Ma olin juba tookord väga pettunud, et ma mõtlesin sellise asja välja, sest ma ei tahtnud seda tegelikult teha. Ma olen nüüd ka väga ebakindel, kui ma seda tegema lähen,» rääkis Aunaste Menule.

Aunaste, kes jagab täna stuudiot Vahur Kersnaga, tunnistas, et teise inimesega saate juhtimine on väga riskantne. «Kui sinu kõrval on särav täht, kellest sa ei tea, kuhu ta pöörab, mida ta teeb, kas ta naerab mind välja, ühesõnaga ma kardan, ma kardan kõiki meessaatejuhte, sest nad on ettearvamatud,» tõdes Aunaste.

ETV-ga peaaegu samaealine Aunaste tõdes, et tema jaoks on saatejuhitöö olnud iga päev väga suur tähtpäev. «Iga saade, mille sa oled välja mõelnud või pärast väljamõtlemist ekraanile viinud, siis see on palju suurem sündmus kui mingisugused daatumid,» rääkis Aunaste, kes ei tundnud ETV sünnipäeva puhul end tavapärasest pidulikumalt.

Aunaste lisas, et kõiki teletöötajaid, alates ilma lugejatest kuni video monteerijateni peaks saatma teistesse riikidesse ennast täiendama. «Kui mina teen ühe saate, siis nemad selle saate ümber teevad minust kümme korda rohkem tööd. Nad on alamakstud, nad on ületöötanud ja üle väsinud. Kõige selle peale peaks mõtlema,» toonitas Aunaste.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles